YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI !

YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI !

17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın sonuçları açıklanmıştır. Adaylar sonuçlara, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişebileceklerdir.

 

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2023-YKS sonuçlarına ilişkin bir basın toplantısı düzenlemiştir. Başarının bir ekip işi olduğunu vurgulayan Ersoy, başta adaylar olmak üzere sürece katkı sunan tüm öğretmenleri ve eğitim camiasını, adayları sınava hazırlayan velileri ve ailelerini tebrik etmiştir. Adayların başarılarının devamını dileyen Ersoy, adayların eğitimlerini en verimli şekilde tamamlayarak ülkeye faydalı vazifelerde bulunacağına dair inancının tam olduğunu belirtmiştir. Ersoy, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih sürecinin de başladığını ifade ederek, "2023-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Adaylarımız öncelikle ilgi ve yeteneklerini dikkate almalı, tercih etmeyi düşündükleri bölümlerle ilgili meslekleri iyi araştırmalıdırlar. Yayınlayacağımız kılavuzdan bölümlere ilişkin bilgileri dikkatlice okumalarını, tercih sürecinde profesyonel destek almalarını tavsiye ediyorum. Yapacakları tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuşmuştur. ÖSYM Başkanı Ersoy, 2023-YKS'ye başvuran aday sayısı itibarıyla rekor kırıldığını, 3 milyon 500 binin üzerinde adayın sınava başvurduğunu belirterek, "Sınavda sorulan sorular itibarıyla herhangi bir soru iptali ve cevap seçeneği değişikliği bulunmamaktadır. Dolayısıyla tertemiz bir YKS süreci tamamlanmıştır" ifadelerini kullanmıştır.

 

YKS SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?

 

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2023-YKS sonuçlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

 

Değerlendirme işlemlerinin tamamlandığını bildiren Ersoy, adayların sınav sonuçlarına ÖSYM’nin, “https: //sonuc.osym.gov.tr” adresi üzerinden erişebileceklerini söyledi.

 

YKS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

 

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

 

YKS sınavlarından aldıkları puanlara göre üniversite tercihlerini yapacak olan öğrenciler, sonuçların açıklanmasının ardından tercih tarihlerini sorgulamaya başladı.

 

ÖSYM Başkanı Ersoy, 2023-YKS tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacağını duyurdu.

 

 



Anahtar Kelimeler: SONUÇLARI AÇIKLANDI !