‘Yaşlı Kadın ile Doktor’ adlı çocuk kitabı hakkında suç duyurusu

‘Yaşlı Kadın ile Doktor’ adlı çocuk kitabı hakkında suç duyurusu

Balıkesir Tabib Odası tarafından, ‘Yaşlı Kadın ile Doktor’ başlıklı çocuk kitabı hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

 

Söz konusu kitapta, bir doktorun, yaşlı bir kadını tedavi etmeye geldiği sırada kadının gözlerini bağlayarak, evindeki eşyaları çaldığı kurgulanmış, doktorluk mesleği çocuklara kötü tanıtılarak değersizleştirilmeye çalışılmıştır. Doktorluk mesleğinin onuruna aykırı davranılarak, itibarsızlaştırılmak istenildiği vurgulandı.

 

 

Balıkesir Tabip Odası;  üyesi olsun olmasın tüm hekimlerin haklarını ve hekimlik mesleğinin onurunu korumakla yükümlüdür. Suça konu kitapta anlatılan hikayeye bakıldığında, tüm doktorların haklarının ihlal edilmiş olduğu görülmektedir. Söz konusu kitabın, çocuk kitabı olması karşısında durumun daha da vahim olduğu ortadadır. Zira, henüz yetişme çağında olan genç beyinlerin tüm dünyaca en saygın mesleklerden kabul edilen doktorluk mesleğine ve doktorlara karşı olumsuz düşüncelere yönlendirilmesi kabul edilebilir değildir.

 

Bu doğrultuda, suça konu kitabın yazarının ve yayımında sorumlu olanların cezalandırılması için Savcılığınıza suç duyurusunda bulunma zorunluluğumuz doğmuştur.