Teşekkür

Teşekkür

‘’Öncelikle Allah’a Şükür eder, teşhis aşamasından tedaviye kadar bana sırası ile tam destek veren, vesile olan hocalarıma tek tek teşekkürü borç bilirim’’

1 Haziran günü baş dönmesi ile uyandım Vertigo atağı geçiriyorum diyerek manevraları uyguladım. Bu konuda yaklaşık 15 yıldır tecrübe edinmiştim. Yine böyle birşeydir diye ilaçlarımı almaya başladım. 2-3 gün ara ara oldu. 3 haziran günü sabah hastaneye zor geldim ameliyathaneye girdiğimde bir sandalyeye zorla oturdum derken tansiyonum düşmüş hemen Dr.Ögr.Üye.Elzem ŞEN ve hemşire arkadaşlarım müdahale ettiler. Toparlayınca da KBB Dr. çağırdılar muayeneye gelen Dr. Yusuf Arslanhan birkaç manevra yaptı ve kendimi iyi hissettiğimde KBB polikliniğine başvurmamı istediler. 8 Haziranda KBB polikliniğine başvurdum. Dr. Öğr. Üyesi İSMAİL AYTAÇ’ ın talimatı ile tetkiklerimi Dr.Osman Turgut ŞAHAN istedi. Birçok kan, işitme testi ve kontraslı MRG yapıldı. Herşey normal iken Kontraslı MRG rapor sonucuna göre de ‘’ACoA lokalizasyonunda 3.5 x 3.5 mm boyutunda anevrizma ile uyumlu olabilecek nodüler görünüm izlenmiştir. Hastanın BT anjio ile birlikte değerlendirilmesi önerilir’’ sonucu ile karşılaştık. Sonucu öğrenince başımdan kaynar sular döküldü. Değerlendirmek üzere  Prof.Dr. İbrahim ERKUTLU’nun yanında buldum kendimi sağolsun hemen görüntüleri izledi ve acilen BT anjio yada direk beyin anjiosu ile değerlendirilmeli  diye söyleyip Prof.Dr. Semih GİRAY hocama yönlendirdi. Sayın hocam hızlı bir planlama ile 17 Haziran günü tanısal anjio yaptı. Sonuç olarak 1 tane anevrizma olmayıp farklı bölgelerde toplam 7 anevrizma olduğu acilende ACoM (Anterior Kominikan Arter Anevrizması)’na endovasküler olarak müdahale edilmesi gerektiğini yada arzu edersem açık ameliyat ile anevrizmanın klipslenmesi  gerekiyor dedi. İşte o zaman danışmadık kimse kalmadı Beyin Cerrahisinden, Girişimsel işlem yapan tüm ülkede tanınmış birçok hocaya ulaştık sonuç aynıydı. Anladığımız artık biran önce karar verip müdahale edilmesi gerekiyordu. Bende kendimi güvende hissettiğim, inandığım, bildiğim evim, ailem olarak kabul ettiğim GAÜN Şahinbey Arş. Ve Uyg. Hastanesinde 29 Haziran 2021 günü endovasküler olarak tedavimin yapılması için Sayın hocam Prof.Dr. Semih GİRAY ile yola devam etme kararı aldım. Sözün kısası bu süreçte öncelikle ailem daha sonrada başta ekip arkadaşlarım başından sonuna kadar Perf.Mehmet Üzüm, Perf.Erkan Arslan, Ümmet Bozkurt, Aysel Ulu Dönmez, Burcu Gürbüz ve tüm ameliyathane ekibi, KVC A.D da görev yapan değerli ekip arkadaşlarım, GAÜN Şahinbey Arş. Ve Uyg. Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Belgin ALAŞEHİRLİ ve Hastane yönetiminin her bir bireyi, hastane bünyesinde görev yapan tüm çalışanlar tam destek yanımda oldular. El ele omuz omuza benimle oldukları için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Sayın Prof.Dr. Semih GİRAY bu uzun meşakatli yolda ilmek ilmek yol katadeceğiz sabırla yılın sonuna kadar elinden gelen herşeyi yapacaklarını tek tek hem şahsıma hemde tüm soranlarıma hiç sıkılmadan anlattı. Birinci basamak olan ve en tehlikeli olan ACoM (Anterior Kominikan Arter Anevrizması)’a endovasküler yolla başarılı bir şekilde Stent ve Coilleme tedavisi yaptı. 3’er ay ara ile önce Sağ İCA düzeyinde paraoftalmik ve paraklinoid segmette daha sonra da Sol İCA lokalizasyonunda var olan anevrizmalara endovasküler yolla işlem yapacağını belirtti.

Öncelikle teşhis aşamasından tedaviye kadar bana sırası ile tam destek veren hocalarıma kalbim o kadar minnet ile dolup taştı ki tüm yaptıklarınız için tek tek teşekkürü borç bilirim ;

 

Dr.Ögr.Üye.Elzem ŞEN

Prof.Dr. Prof.Dr. Lütfiye PİRBUDAK

Dr. Öğr. Üyesi İsmail AYTAÇ

Arş.Gör.Dr.Osman Turgut ŞAHAN

Prof.Dr. İbrahim ERKUTLU

Doç.Dr. Yusuf İNANÇ

 

Tabiki teşekkürün en alasını, ameliyatımı sabırla, titizlikle ve başarılı bir şekilde planlayan ve yapan Prof.Dr. Semih GİRAY ve Girişimsel Nöroloji ekibinde görev yapan Nedva Güneç Sağlam, Ümit Beyazıt, Leyla Büyükkutlu, Züleyha Yılmaz, Hakan Topoğlu, Zuhal Çevik, Hüseyin Korur, Yasin Yusufoğlu, Nuh Toppınar ve Yusuf Yıldırım, Anestezi ekibinden Arş.Gör.Dr. Neslihan Karataş, Erkan Çöplü, işlem sonrası 24 saat beni yalnız bırakmayan Fatma Yekin hemşireye ve tüm Nöroloji kliniğinde görev yapan Arş.Gör.Dr. Merve Külahlıoğlu, Arş.Gör. Dr. Ayşe Sıtlan, Arş.Gör.Dr. Burak Güney, Arş.Gör.Dr. Burak Akpek, Hacı Gani Yılmaz işbirliğinde bir ekip olmayı başarmış sorumlu hemşiresi Gülistan Bayramoğlu Öğün’ den tüm hemşirelere ve personellere ayrıca  sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Telefonla arayarak ve mesaj atan, çiçek gönderen, bizzat ziyaretime gelen hastane yönetiminden çalışanlarına, eş ve dostlarıma ayrıca teşekkür ederim.

                                                                                                                                                          Uz.Perf.Işık Betil KUTLU

 



Anahtar Kelimeler: Teşekkür