SOSYAL SORUMLULUĞUN ÖNEMİ, PAYLAŞMANIN ERDEMİ

SOSYAL SORUMLULUĞUN ÖNEMİ, PAYLAŞMANIN ERDEMİ

“Cepte akrep var. Eli cebe sokmak kolay değil. Kolay mı para vermek?

“Cepte akrep var. Eli cebe sokmak kolay değil. Kolay mı para vermek? Hayır işi nasiptir. Bize bunu nasip ettiği için Allah’a şükrediyoruz. Dedemizden, babamızdan böyle gördük, böyle uyguladık. İnşallah çocuklarımız, torunlarımız da böyle yapacaklardır.” Abdulkadir KONUKOĞLU (SANKO Holding Onursal Başkanı)
Gaziantep’te, her yıl Gelir Vergisi Rekortmenleri açıklandığında, listeyi inceledikten sonra, artık alışkın olmam gerekmesine rağmen şaşkınlık içerisinde kalırım.  Listenin ilk 7-8 sırası hep Konukoğlu Ailesi’nden oluşuyor. Bir gün SANKO Holding Onursal Başkanı Sayın Abdulkadir Konukoğlu’na, “Gaziantep’te, Türkiye’nin ötesinde dünya ölçeğinde firmalara sahip onlarca iş insanı olmasına rağmen, rekortmenler listesinde, ya yoklar ya da kamuoyundaki bilinirliklerine uygun sırada değiller” dediğimde, şu yanıtı almıştım:
“O durumda olanlara hiç kızmayın. Allah nasip etmiyorsa kolay mı elini cebine sokup paranı dağıtmak? Dünyanın en uzak mesafesi, el ile cep arasıdır. Cepte akrep var. Cebindeki parayı vermek o kadar da kolay değil. Bu bir nasip işidir. Hayır yapmayı bize, ailemize nasip ettiği için Allah’a şükrediyoruz. Dedemizden, babamızdan böyle gördük, böyle uyguladık. İnşallah çocuklarımız, torunlarımız da böyle yapacaklardır. Hedefimiz daha çok yatırım yaparak, grubumuzu büyütmek ve kazanmak. Biz kazanırken daha çok insanı istihdam etmek ve müşterilerimize, iş yaptığımız kesimlere kazandırmaktır. Bir de kazandığımız parayı vergi olarak devletimizle, sosyal sorumluluk anlayışıyla halkımızla paylaşmaktır.”
“Hayat nefesle başlayıp, nefesle bitiyor. Geri vermek zorundasın…” Erden TİMUR (Timur Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Tasarım ve inovasyon markası NEF’in kurucusu)
Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne her gittiğimde, etkinlik sponsorlarından NEF’e tahsis edilen salona slogan olarak asılan “HAYATTA HİÇBİR ŞEY VAZGEÇİLMEZ DEĞİLDİR. BİR TEK ŞEY HARİÇ: NEFES” cümlesi, her zaman dikkatimi çekmiştir. NEF’in Kurucusu Erden Timur’un bir dergide yayımlanan söyleşinde yer alan  “Hayat nefesle başlayıp, nefesle bitiyor. Geri vermek zorundasın…” cümlesi ile özetlediği paylaşım vurgusunu da ilginç buldum.
Ne mutlu paylaşmayı bilene, paylaşmak mutluluktur diye paylaşanlara.

Cengiz Halil Çiçek