Şırnak’ta Savcı Doktoru Tehdit Etti İddiası

Şırnak’ta Savcı Doktoru Tehdit Etti İddiası

Acil servise gelen bir hastaya, yakınlarının istediği serum takılmadığı gerekçesiyle hasta yakınları arasındaki bir savcı tarafından Dr. Mehmet Ali Özbek’in tehdit ettiği ileri sürüldü. Olay sosyal medyada doktorları ayağa kaldırd?

Olay dün akşam saatlerinde Şırnak Devlet Hastanesi’nde yaşandı. İddialara göre; Dr. Mehmet Ali Özbek, tedavi olmaya gelen hastaya yakınlarının istediği serum takılmaması gerekçesiyle savcı olduğunu söyleyen hasta yakını tarafından adli takibat ile tehdit edildi. Olayın ardından acil serviste görevli hekim tarafından beyaz kod verildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı söylenirken, sosyal medyada “#SenSavcıysanBizdeHekimiz” etiketiyle binlerce paylaşım yapılarak olaya tepki gösteriliyor.

Hekim Birliği Sendikası’nın resmi hesabından yapılan paylaşımda şöyle denildi:

“Şırnak Devlet Hastanesi’nde hekim arkadaşımıza yapılan tehdidi asla kabul etmiyoruz. Olay ile ilgili bilgi ediniyoruz.

Meslektaşımızın yanında olduğumuzu ve kendisine her türlü hukuki desteği vereceğimizi kamuoyuna saygı İle duyurmak isteriz.

#SenSavcıysanBizdeHekimiz”

 

HEKİMSEN: BASKI VE TEHDİTLERİ KABUL ETMİYORUZ

Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası’ndan (HEKİMSEN) yapılan paylaşımda da şu ifadelere yer verildi:

“Şırnak Devlet Hastanesi Acil Servisinde, Hekim arkadaşlarımıza karşı yapılan baskı ve tehditleri kabul etmiyoruz. Beyaz kod olayının takipçisi olacağız.”(zanka.com.tr)