Modern tıbbın en ileri teknolojileri ile donatılmış özel alanında kurulan Koroner Yoğun Bakım Ünitesi uzman ekiplerle birlikte bugünden itibaren hizmet vermeye başladı.
6 yataktan oluşan Koroner Yoğun Bakım Ünitesi hakkında bilgi veren Silifke Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Güngör, Koroner Yoğun Bakım Ünitelerinin kalp hastalığı açısından ciddi hayati risk altında olan hastaların sürekli yoğun olarak yakından takip edildikleri hayati bulgularda oluşacak en ufak bir değişikliğin saptanarak anında müdahale edildiği özelleşmiş birimler olduğunu ifade etti.
Başhekim Güngör, “Silifke Devlet Hastanesi Koroner Yoğun Bakım Ünitesi'nde bu ihtiyaca en iyi cevap verilebilecek şekilde kurulmuştur.Koroner Yoğun Bakım ünitesinde 4 kardiyolog doktorumuz görev yapacak. 6 yatak ile 24 saat kesintisiz hizmet verecek.
Silifke Devlet Hastanesi Koroner Yoğun Bakım Ünitemize kalp krizi geçiren, kalp krizi geçirme tehtidi altında olan, kalp rahatsızlığı nedeniyle şoka giren ve desteğe ihtiyacı olan, ritm sorunu yaşayan veya müdahale edilmeyi gerektiren, ritm düzensizliği olan hastalar yattığı gibi, var olan kalp dışı rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gören ve bu tedavileri sırasında kardiak açıdan yakından takip edilmesi gereken hastalarımız yatabilecekler. Ayrıca kalp ameliyatı geçiren hastalarında genellikle 2 gün Koroner Yoğun Bakım ünitesine alınarak servise çıkmak için alışma ve toparlanma süreçlerini burada aşılacak.
Hastanemiz Koroner Yoğun Bakım Ünitesi son teknoloji ve modern cihazlarla donatılmış olup her hasta için hasta başı EKG, kan basıncı, nabız, kanın oksijen düzeyi, solunum kaybı, vücut ısısı ölçümlerini devamlı olarak yapılmakta bu özellikler merkezi olarak aynı anda ana bankoda da izlenmektedir.
Silifke Devlet Hastanesi Koroner Yoğun Bakım Ünitesi'nde merkezi oksijen sistemlidir. Oda hastalarımızın konforu da göz önüne alınarak en iyi şekilde döşenmiştir” diyerek, Silifke’ye 6 yataklı Koroner Yoğun Bakım Ünitesinin hayırlı olması temennisinde bulundu ve koroner yoğun bakım ünitesinin Silifke Devlet hastanesine kurulmasında emeği geçen kişi, kurum ve kuruluşlar ile Sağlık Bakanlığına teşekkür etti.