Sağlıkta ve Hastalıkta Çocuk Beslenmesi

Sağlıkta ve Hastalıkta Çocuk Beslenmesi

Kongre Başkanı Prof. Dr. Nur Arslan,1. Ulusal Çocuk Beslenme Kongresi ilk olarak Gaziantep ilimizde düzenlendi. Bu kongrenin ilimizde yapılmış olmasından dolayı onur ve gurur duyduk.


Türkiye'den alanında seçkin yüzlerce bilim insanının katıldığı Kongrede çocukluk çağı beslenme iliskili hastalıkların tartışıldığı bir toplantıda Obezite, malnutrisyon, başta olmak üzere beslenme tüm yonleri ile tartışıldığı ulusal düzeyde ilk kongre oldu
Türkiye’nin seçkin üniversitelerinden pekçok bilim insanı Gaziantep ilimize gelmiş ve bu konudaki son gelişmeleri aktarmışlardır. Kendi adıyla anılan “Gaziantep mutfağının” olması da bu anlamda beslenmenin önemini ortaya koymaktadır. Çocuk beslenmesi oldukça önemli ve bu kongrede de bir çok yönden bu vurgulanmıştır. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk bölümü olarak da bu kongreye yoğun katılımla bilgilerimizi güncelledik.

 


Katılan konuşmacı akademisyenler ayrıca ülkemizde ve özellikle bolgemizde ekonomik krizin derinleşmesi durumunda açık ve gizli beslenme yetersizliğine maruz kalacak çocuk sayısında artış beklediklerini ileri sürdüler.

Çocuk Beslenme ve  Sağlığına ilişkin
Çocuk Beslenme ve Metanolizma
Çocuk Endokrinoloji
Çocuk Gastroenteroloji
Neonataloji (Yenidoğan)
Diyetisyenlik Bilim dallarından cok sayıda bilim insanı katıldı.

 

 

Kongre Duzenleme Kurulu Başkanı Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Gastroenteroloji Hepatoloji ve Beslenme Bilim Dalı öğretim üyelerinden Prof.Dr. Nur Arslan yaptığı açıklamada kongreye ilişkin şu mesajlara yer verdi:
 

Değerli Meslektaşlarım,

Çocuk Beslenme ve Metabolizma Derneği olarak 25-29 Ekim 2023 tarihleri arasında Gaziantep Shimall Hotel’de gerçekleştirmeyi planladığımız I. Ulusal Çocuk Beslenme Kongresi’ne (ÇOBES) sizleri davet etmekten büyük onur ve mutluluk duymaktayız.

Kongremizin ana temasını “Sağlıkta ve Hastalıkta Çocuk Beslenmesi” oluşturmaktadır. Kongremizin programını çocukluk çağındaki beslenme konularında hem temel bilgilerin yer alacağı hem de tanı ve tedavideki en güncel konuların tartışılacağı kurslar, konferanslar, uydu sempozyumlar ve paneller şeklinde yapmayı planladık.

Ülkemizde ilk kez bir kongre içindeki başlıklardan biri olarak değil de düzenlenme amacı sadece çocuk beslenmesi olan ''ÇOBES”de, çocuk hekimlerimizi, tüm çocuk branşlarındaki yandal uzmanlarımızı, aile hekimlerimizi ve diyet uzmanlarımızı, yani çocuk beslenmesine gönül veren tüm hekim ve diyetisyenleri kongremizde bir araya getirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu nedenle hepinizi aramızda görmek istiyor ve Ulusal Çocuk Besleme Kongresi Düzenleme Kurulu adına kongremize davet ediyoruz.

 


 

http://cobes2023.org/