“Milk” isimli belgesel filmi Türkiye’de ilk defa Gaziantep Liv Hospital’da gösterime girecek.

“Milk” isimli belgesel filmi Türkiye’de ilk defa Gaziantep Liv Hospital’da gösterime girecek.

Dünyaca ünlü Kanada’lı yönetmen Noémi Weiss’in doğum ve emzirme ile ilgili “Milk” isimli belgesel filmi Türkiye’de ilk defa Gazi şehrimizde Gaziantep Liv Hospital’da gösterime girecek.

 

Film emzirmenin önemini ve devamlılığını anlatmanın yanı sıra, afet durumlarında bebek beslenmesinin nasıl desteklenebileceği yönünde dünyanın farklı bölgelerinden ve farklı kültürlerinden örnekler sunmaktadır. Bu zor yaşam koşullarında anne-bebek ilişkisi, barınma ve beslenme konularında örneklere şahit olmamızı sağlamakla kalmayıp, çözümler için farklı perspektifleri de yansıtmayı başarmaktadır. 
Gaziantep Ebeler Derneği ile La Leche League Türkiye işbirliğiyle: “MILK” filminin Film Blanc ve Telus Fund desteğiyle gerçekleşen gösterimine tüm sağlık personelimiz davetlidir. Film sonrası kısa bir molanın ardından, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ- WHO) onaylı doğal afet (deprem vs.) durumlarında bebek beslenmesi ile ilgili uluslararası protokoller ve bilimsel kaynakların (rehberlerin) anlatılacağı etkinliğimiz (workshop) olacaktır. Gaziantep Ebeler Derneği başkanı Doç. Dr. Ali Ovayolu “Sağlıkçıların bakış açısını değiştirecek eğitimlerimize devam ediyoruz. Ulusal boyutlarda olduğu kadar, uluslararası mesleki katkıları da kazanmalarını istiyoruz. ” dedi. Ayrıca, workshopa katılabilmek için ebelerimizin sosyal medya hesaplarındaki formu doldurması gerekmektedir. 

 

 

Detaylara aşağıdaki sosyal medya hesaplarında ulaşabilirsiniz.

Sosyal medya hesapları:
@gaziantepebelerdernegi
@doc.dr.aliovayolu
@ebeaylin_gaziantep
@milkthefilm
@filmblanc
@telusfund
@charlotte_emzirme.sanati

 

İletişim: Gaziantep Ebeler Derneği Sekreteri Ebe Aylin Turan – igdiraylin@gmail.com

 

www.lllturkiye.org