MERCK TÜRKİYE’DEN EBEVEYN OLMAK İSTEYEN ÇALIŞANLARINA “FERTİLİTE TEDAVİLERİ YARDIMI”

MERCK TÜRKİYE’DEN EBEVEYN OLMAK İSTEYEN ÇALIŞANLARINA “FERTİLİTE TEDAVİLERİ YARDIMI”

Önde gelen bir bilim ve teknoloji şirketi olan Merck, “Fertilite Tedavileri Yardımı” inisiyatifiyle birlikte, ebeveyn olmak isteyen çalışanlarını destekliyor.

 

2023 yılının sonlarında Merck’te global ölçekte oluşturulan ve ebeveynlik hayalini gerçekleştirmek isteyen çalışanların tedavi ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan “Fertilite Tedavileri Yardımı” inisiyatifine, 2024 itibarıyla Türkiye de dahil oldu. 

Merck, fertilite konusunda çalışanlarının tüm ihtiyaçlarını karşılıyor

Fertilite alanındaki onlarca yıllık deneyimiyle birlikte beş milyona yakın bebeğin[1] dünyaya gelmesinde tıbbın ve hastaların yanında olan Merck, ‘Fertilite Tedavileri Yardımı’ inisiyatifi kapsamında, tüm dünyadan projeye dahil olan ve ebeveyn olmak isteyen Merck çalışanlarına konuyla ilgili çeşitli seminerler veriliyor. Şirket, bu konuda hazırladığı güvenilir bilgi paylaşımı platformunu çalışanlarının kullanımına açıyor. Benzer tedavi sürecinde olan Merck çalışanlarının oluşturduğu sosyal ve psikolojik destek topluluğuna katılım imkanı sunuyor. Ayrıca, çalışanlar adına tedavi sürecinde gerekli görülen doğurganlık testleri, tüp bebek tedavileri, hormonal tedaviler gibi ihtiyaçlar şirket tarafından karşılanıyor.  

 

Merck Türkiye Genel Müdürü Şehram Zayer, konuyla ilgili “Dünya Sağlık Örgütü’ne göre global olarak her altı kişiden biri infertiliteyle karşılaşabilir[2]. Fertilite alanında uzun yıllardır tıbbın ve hastaların yanında olan bir şirket olarak, bu yolculuğun birey ve aile üzerinde yaratabileceği zorlukların farkındayız. Merck’in dünya çapında hayata geçirdiği ‘Fertilite Tedavileri Yardımı’ inisiyatifine, Merck Türkiye olarak dahil olduk. Program 2023 sonlarında 9 ülkeyle başlamıştı. Şimdi bizimle birlikte 20 ülkeyi kapsıyor ve dünya çapında genişlemeye devam ediyor. Çalışanlarımızı her alanda olduğu gibi, ebeveyn olma hayallerini gerçekleştirmeleri konusunda da desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Merck’te çalışan memnuniyeti ve bağlılığını en üst düzeyde tutmak daima önceliğimiz olmaya devam ediyor.” dedi.