İlk Bavyera Türk Doktorlar etkinliği

İlk Bavyera Türk Doktorlar etkinliği

Türkiye ve Bavyera arasında sağlık sektöründe potansiyel işbirliği fırsatları masaya yatırıldı. Ortak projelerin ve işbirliği olanaklarının yanı sıra, gelecekteki işbirliği alanları ve stratejileri de tartışıldı.

 

Türk-Alman sağlık sektörünün önde gelen isimlerinden TC Medical Point'in CEO'su Tuncay Yıldırım ve Gülşen Dural'ın ev sahipliğinde düzenlenen Bavyera Türk Sağlık etkinliği, Bavyera-Türk İş Forumu Başkanı Serdar Duran'ın liderliğinde Pullman Hotel München Schwabing’de etkinliğin ana sponsoru Attelia destekleriyle gerçekleşti.
Türkiye organizasyonuUSTTAK derneğince , Almanya organizasyonu ise TC Medcal Point tarafından başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya, Türkiye Cumhuriyeti Münih Ticaret Ataşeleri Recep Aslan ve Ali Bayraktar, Münih Büyükşehir Belediyesi Ekonomi Bakanı Clemens Baumgärtner, Münih Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri Evelyne Menges, Andreas Babor, Delija Balidemaj, SPD Milletvekili Arif Taşdelen, eski Uyum Bakanı Kelheim Valisi Martin Neumeyer, CSU Milletvekili ve Bavyera Eyalet Meclisi Sağlık Komisyonu başkanı Bernhard Seidenath ve Avrupa Parlamentosu adayı Tina Pickert gibi önemli siyasi isimlerin yanı sıra, sağlık sektörü ve iş dünyasından birçok uzman, akademisyen ve doktor katıldı.

Toplantıda, Türkiye ve Bavyera arasında sağlık sektöründe potansiyel işbirliği fırsatları masaya yatırıldı. Ortak projelerin ve işbirliği olanaklarının yanı sıra, gelecekteki işbirliği alanları ve stratejileri de tartışıldı.

Bu önemli toplantı, Türkiye ve Almanya arasında sağlık sektöründe gelecekteki işbirliği potansiyelini değerlendirmek ve ortak hedeflere ulaşmak adına büyük öneme sahipti. İki ülke arasında sağlık turizmi ve sağlık hizmetleri sektöründe daha güçlü bir işbirliği ve ortaklık anlayışının oluşturulması için atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

(Avukat Clemens Baumgärtner Münihli bir CSU politikacısı. Münih Büyükşehir Belediyesi Ekonomi Dairesi Başkanı olarak görev yapmaktadır.)

 



Anahtar Kelimeler: Bavyera Doktorlar etkinliği