Tarih: 02.04.2021 13:49

Her 5 kanserden birinin nedeni tütün!

Facebook Twitter Linked-in

Kanser Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Solunum Derneği TÜSAD, pandemi sürecinde kanser olgularının daha fazla özen istediğini vurguladı. Geçen yıl Türkiye’de 233 binden fazla kanser tanısı konulduğunu ve bunun 41 binden fazlasının akciğer kanseri olduğunu hatırlatan TÜSAD, “Vakaların yüzde 30-50’sinin önlenmesi mümkün. Ancak ne yazık ki her 5 kanserden birinin nedeni tütün. Maalasef gençler arasında tütün kullanımı artıyor” uyarısı yaptı.

 

Tüm dünyanın ve Türkiye’nin sağlık gündemini COVID-19 işgal etse de kanser, can almaya devam ediyor. Günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri olan kanser; tanı ve tedavideki yeniliklere, tıptaki gelişmelere karşın ne yazık ki gündemimizdeki yerini koruyor. Bu nedenle ülkemizde “Ulusal Kanser Haftası” olarak 1-7 Nisan tarihlerinde toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla etkinlikler ve bilgilendirmeler yapılıyor. Bu doğrultuda bir basın bildirisi yayınlayarak önemli hatırlatmalar yapan, Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) Akciğer Kanseri Çalışma Grubu, pandemi sürecinde en fazla özen isteyen gruplar arasında bu olguların yer aldığına dikkat çekti.

Kanserin, tüm dünyada ve ülkemizde ölüm nedenleri arasında kardiyovasküler hastalıklardan sonra ikinci sırada yer aldığına dikkat çeken TÜSAD, açıklamasında şu noktalara değindi:

 

ÖNEMLİ BİR KISMININ ÖNLENMESİ MÜMKÜN

 

HER YIL 14 MİLYON KİŞİYE TANI KONULUYOR

 

EN SIK GÖRÜLEN KANSER TÜRÜ AKCİĞER

 

HER 5 KANSERDEN 1’İNİN NEDENİ TÜTÜN

 

PANDEMİ SÜRECİNDE DAHA FAZLA ÖZEN GEREKİYOR

 

COVID-19 SÜRECİ KANSER TEDAVİSİNİ AKSATMAMALI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —