Hekimlik Bir Meslek Değil, Yaşam Stilidir

Hekimlik Bir Meslek Değil, Yaşam Stilidir

Dünyagöz Hastanesi ve Mediantep Tıp Merkezi Acil Hekimi Dr. Samet YARAMIŞLI; ''Hekimlik Bir Meslek Değil, Yaşam Stilidir.''


04.06.2023 günü nöbetten çıkmıştım. Haftasonuna olması dolayısıyla eşim ve çocuklarımla biraz vakit geçirdikten sonra eve gelip dinlenmek istedim.  Saat 23:40 sularında eşimle  dışardan yüksek ve garip bir ses geldi. Eşimle uzaktan gördüğümüz kadarıyla  Şehirgösteren çevre yolunda bir aracın kaza yaptığını ve yoldan çıkıp toprak alana çıktığını gördük. Aracın sürücüsünün  araçtan indiğini gördüm ve daha dikkatli baktığımda başka bir aracın daha yoldan çıktığını ve hiçbir lambasının yanmadığını gördüm. 112 ekiplerini arayıp vakayı bildirmek istedim ve o sırada kazaya müdahale etmek için harekete geçtim. İlk başta çevreyoluna direk çıkmak istedim ama tellerle çevrili olduğu için geçemedim. Araca binip ipekyoluna çıkıp çevreyoluna gittim. 23:45 gibi kazanın olduğu yere geldim. Hiçbir lambası yanmayan dediğim araçta kaza büyük çaptaydı ve içinde birden fazla  kişi  vardı. Şoför koltuğunda oturan yaralının kafa travması(açık yara) mevcuttu ve şuuru yerinde değildi. Araç çok hasarlıydı, aracın kapısını kırdım ve o sırada kazaya müdahaleye gelen 112 ekipleriyle yaralıları çıkarttık ve o sırada yardım etmek için gelenlere 112 yi arayıp 2-3 ambulans daha  istemelerini söyledim. Çıkarttığımız yaralılardan birinin daha kafa travması mevcuttu ve şuuru açıktı. Çıkarttığımız yaralıları gelen 112 ekiplerine teslim edip , ağır yaralı olan  şoförü Gaziantep Üniversite’si Tıp Fakültesi Acil Servisine götürüp ilgili hekim arkadaşlara teslim edip  eve geldim. Birkez daha anladım ki, Hekimlik Bir Meslek Değil, Yaşam Stilidir.

Lacivert araçtan 6 kişi çıkardım. Şoför ve 2 kişi daha ağır yaralıydı. Kafa travması mevcuttu. Şoföre kalp masajı yapayım , Şoför acile girdikten 25/30 dk sonra kardiyovasküler arrest oldu solunumu gitti. Entübe edildi. Yoğun bakıma alındı. Şuan şuur açık hastanede tedavisi devam ediyor. Gözlerine giren camlardan dolayı ameliyat edildi. Görme kaybı mevcut(şuan gözler kapalı tutuluyor). Diğer yaralılardan birinin dalak hasrı ve 3 tane kaburga kırığı var, taburcu edildi. Diğer yaralının çene kırığı, bir bacağında 2 tane kırığı var opere edilecekti en son. 

Dilerim eski sağlıklarına kavuşurlar 

Hekimlik bir meslek değil , yaşam stili olduğunu bir kez daha yaşayarak anladım 



Anahtar Kelimeler: Hekimlik Meslek Değil Yaşam Stilidir