Hekimler Mazoist Mi? Siyah T-Shirt Giymek Çözüm Mü?

Bu sorunun ilkine cevabım kocaman bir evet ikincisini de göreceğiz. Düşünün öyle bir dönemki hekimin Azrail ile dans ettiği çocuklarını ve ailesini göremediği, kendisinin de öldüğü son derece kötü bir dönemde yani hekimin en değerli

SAĞLIK 13.08.2020 10:03:05 0
Hekimler Mazoist Mi? Siyah T-Shirt Giymek Çözüm Mü?

Bu sorunun ilkine cevabım kocaman bir evet ikincisini de göreceğiz. Düşünün öyle bir dönemki hekimin Azrail ile dans ettiği çocuklarını ve ailesini göremediği, kendisinin de öldüğü son derece kötü bir dönemde yani hekimin en değerli olduğu ve en ihtiyaç duyulan dönemde döner sermaye adı altında verilen emeğin karşılığını ( Maaş olarak verseler emekliliğe yansıyacak) “Biz senin tüm döner sermayeni kestik vermiyoruz “diyebildiler. Bu konuda hekimlerden bir tepki yok ve milletimizin de tepkisizlik nedeniyle haberi yok.

 

1990 yıllarında Çapa Pediatri’de de aynı durum gerçekleşmişti. Biz o zaman çocuk kardiyolojisi Başasistanı abimizin öncülüğünde hiçbir bölümden ses çıkmayınca Saçlarımızı ve sakallarımızı kesmedik herkes “SİYAH T-SHİRT” giyerek durumu medenice ve hastalara zarar vermeden tam tersi onlara daha da iyi bakarak ama neden siyah T-Shirt giydiğimizi de anlatarak kamuoyuna taşıdık. İnanın bir hafta sonra döner sermaye paralarımız yattı.

 

Tam da bu dönemde “Baltanın sapı da bizdendir ona üzülürüm “diyebileceğimiz bir vekilimiz güya ona hekimlerin yararına olduğunu iddia ettiği bana göre Hekimleri nasıl köleleştiririz kabul etmezse nasıl cezalandırırız yasa taslağı diyebileceğimiz Malpraktis Yasasını gündeme getirebilme cesaretini gösteriyor ve biz de bunu normal bir şekilde tartışalım diyoruz.

 

Bu olayların Fransa ya da Yunanistan’da olduğunu düşünelim. Bizler onlardan farklıyız.  Ama biz hekimler ülke menfaatlerini kendi menfaatlerimizden önde tutan Türk milletinin evlatlarıyız. Bu durumda mazoist miyiz yoksa Türk milletinin fedakar bir insanları mıyız bu fedakarlığımızı meşhur bir fıkradaki gibi “Türkiye’de bizde çalışanı öperler mi”” şeklinde yorumlarız bunu sizlere bıraktım. Artık yöneticilerimizin bunu fark etmesi dileğiyle herkesi ÖNLÜĞÜNÜN İÇİNE “SİYAH T-SHİRT” GİYMEYİ TARTIŞMAYA DAVET EDİYORUM

 

ESKİ PEDİATRİST  AV. DR.CENGİZ BAYRAM