Hatay'da hamile doktora saldırı1

Hatay

Hatay'da Defne Devlet Hastanesi'nde görevli 11 haftalık hamile doktora saldıran şüpheli kadın gözaltına alındı.

 

Hatay'da Defne Devlet Hastanesi'nde görevli 11 haftalık hamile Dermatoloji Uzmanı Dr. K.E.K, sırası gelmeden muayene olmak istediği öne sürülen G.T. isimli kadının saldırısına uğradı. Kadın doktor, fiziki saldırı sonucu 1 hafta iş göremez raporu alırken, saldırgan ise gözaltına alındı.

DHA'nın haberine göre; olay, dün Defne Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. Hastanede Dermatoloji Uzmanı olarak görev yapan Dr. K.E.K, sırası gelmeden muayene olmak istediği öne sürülen G.T. isimli kadından sırasını beklemesi istedi. Buna sinirlenen kadın, 11 haftalık hamile doktora saldırdı. Yüzüne cisimler fırlattığı doktoru, ardından saçından tutup sürükleyen kadın, yumruk ve tekmelerle darbetti. Gebeliği tehlikeye giren kadın doktora 1 hafta iş göremez raporu verildi.

ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Şikayet üzerine harekete geçen polis, şüpheliyi gözaltına aldı. Doktora gerçekleşen saldırı nedeniyle Hatay Tabip Odası'nın 1 günlük iş bırakma eylemi yapacağı öğrenildi.

BAKAN KOCA: ÇOK ÜZGÜNÜZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Defne Devlet Hastanesi'nde yaşanan olayda, bir hekim arkadaşımız, aldığı darbeler sonucunda yaralandı. Çok üzgünüz. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. 'Zanlı' olayın akabinde gözaltına alınmıştır. Yargıya güvenimiz tam. Ama bizler, sağlık çalışanları olarak, hasta/hasta yakınları ile her ilişkimizde, birbirimizde daima aradığımız insanlığa da hep güvenebilmeli değil miyiz?" ifadelerini kullandı.

 

 

Depremzede hekimlerin haklarını iyileştiremediniz bari canlarını koruyun 
@drfahrettinkoca
!

Bugün Hatay Defne Devlet Hastanesinde görevli  hamile dermatoloji hekimi, Gülbahar Tancı adlı hastanın yakını dünya çapındaki ağır parçacıklar atılmasından sonra dakikalarca saçlarından sürüklendi, karnına ve göğsüne tekme ve yumruklar atılarak darp edildi. Dermatoloji hekimi meslektaşlarımızın darp sonucu düşük riskli bulunan büyük üzüntüyle öğrendiği. Bugün yine Hatay Defne Devlet Hastanesi'nde bir KBB hekiminin sözlü ifadesi uygulandı. 5 Eylül'de Hatay Güven Sahra Hastanesinde acilde görevli bir hekime bıçakla saldırı girişiminde bulunuldu. Hekim Birliği olarak soruyoruz fiziki ve ruhsal olarak tükenmiş bir şehre, psikolojik açıdan bitik olan insanlara sağlık hizmeti sunmaya çalışan hekimlerin maddi ve manevi olarak yok edilmesinden daha ne kadar sessiz kalırsınız!

 

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay’da Defne Devlet Hastanesi’nde görev yapan 11 haftalık hamile hekimi darbeden zanlının tutuklandığını duyurdu.

 

Koca, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 

“Defne Devlet Hastanesinde dün yaşanan, bir hekim arkadaşımızın maruz kaldığı şiddet olayının zanlısı sevk edildiği Sulh Ceza Mahkemesince, Cumhuriyet Başsavcılığının talebi doğrultusunda tutuklandı. Yargıya güvenimiz tam. Sağlıkta şiddet olaylarının failleri, yaptığını, çıkarıldığı mahkemede eskisinden çok daha iyi anlıyor.”



Anahtar Kelimeler: Hatay' hamile doktora saldırı1