Güneş’ ten KoronaVirüs Açıklaması

Güneş’ ten KoronaVirüs Açıklaması

Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın ek ödemeye 3 ay süre ile yüzde 100 zam yapıldığını açıklanması ve yetkili sendikanın bunu kazanım olarak görüyor olması, bu işe ne kadar uzak olduklarını göstermektedir.

Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın ek ödemeye 3 ay süre ile yüzde 100 zam yapıldığını açıklanması ve yetkili sendikanın bunu kazanım olarak görüyor olması, bu işe ne kadar uzak olduklarını göstermektedir.Biz ortada bir kazanım görmüyoruz. Sağlık çalışanları hiç bir beklentisi olmadan, ailesini, sevdiklerini ve yakınlarını tehlikeye atarak bu görevi layıkıyla yapmaktadır. Sağlık çalışanlarının önceliği maddiyat değildir, koruyucu önlemler ve ekipmanlardır. özlük haklarımızda iyileştirmeler ve kalıcı çözümler daha yararlı olacaktır diye düşüyoruz. Ayrıca sağlık çalışanlarına hiç bir ayrım yapılmadan en alt kadrosundan en üst kadrosuna kadar bir bütün olarak düşünülmelidir. ortada bir risk varsa ve bu riskten dolayı tüm sağlık çalışanlar payına düşeni alıyorsa, kazanımda her çalışan arasında eşit olmalıdır. 

Bu süreç zorlu bir süreç sadece sağlık çalışanlarının başa çıkabileceği bir süreç değildir. Bu süreçte tüm STK’ların birlik içinde çözüm sunması gerekmektedir. Kent konseyi sağlık kurulu aktif olmalıdır, halk bu konuda aydınlatılmalı ve uyarılmalı gerekirse valilikle ve belediyelerle iş birliği için bu süreç en hasarsız şekilde atlatılmalıdır.

Bu süreçte başta sağlık çalışanları olmak üzere ve emek veren polis, asker ve belediye çalışanlarına bir kez daha sonsuz teşekkür ederiz. 

Mil Sağlık Sen 
Genel Başkan Yrd.
İsmail Güneş