Gönüllü Palyaçolar

Gönüllü Palyaçolar

Mersin'de 7 yıldır gönüllü olarak devam eden bir grubuz. Şu an da aktifte 84 kişilik bir whatsapp grubumuz mevcut.


Kuruluş amacımız onkoloji deki minik kahramanlara hastane odalarını daha renkli hale getirmek, kostüm giyip her hafta onları ziyaret edip mutlu etmek ile palyaço olarak başladık.
Şimdilerde huzurevleri, çocuk esirgeme kurumları ve sevgi evleri, köy okulları, rehabilitasyon merkezlerine de etkinlikler düzenliyoruz.
Yılın belirli zamanlarında yaptığımız kampanyalar oluyor (mont kampanyası, ramazan kolisi, bayramlık vb.)
Bunların. Yanında sokak hayvanlarını besleme yapıyoruz.
Aktif olarak katılım sağlamak önemlidir.
Bizler 6şubat 2023 yılında yaşadığımız büyük yıkım sonucu her zaman sahada olmaya çalıştık çabaladık 8 şubatta Hatay Samandağ daydık toparlayabildiğimiz ne varsa her şeyi toparlayıp evimizde 2 olan her şeyi  yükleyerek ilk seferimizi çıkarmayı başardık zorlu hava koşulları geçilmesi zor yarılmış asfaltları asarak destek olacağımıza inandığımız her noktaya ulaştık 
Sonrasında Maraş , Gaziantep, Adana, Osmaniye, İskenderun a ekipler yola çıktı sonrasında Adıyaman ve Besni nin ulaşılmayan köylerine gidildi bizler tüm yardımları gönüllülük esasına dayalı kalarak başardık. Sonrasında mersine yerleşen ailelerin evlerinin dizilmesine odun sobası odun erzak beyaz eşya, koltuk ne gerekiyorsa elimizden geleni yaparak bunların ulaşımı için tüm yetkilerimizi kullanıp bugünlere geldik.

Bütün bunları yapmak yapabilmek büyük bir mutluluk sunuyor bize çünkü bu hayat sadece nefes alıp vermek için değildir . Her şeyin şeffaf olması isteyen her arkadaşımızın istediği soruyu sorma hakkına sahip olup sorduğu her sorunun da her kelimesine kadar cevaplanması bizi hep daha güçlü yapmıştır .

Bize destek veren bir çok gönüllü var ve yıllardır bu gönüllülerimiz ile iç içe bu mücadeleyi sürdürmeye devam ediyoruz.



Anahtar Kelimeler: Gönüllü Palyaçolar