GAZİANTEPLİ YAZAR KÖYLÜOĞLU’NUN BAŞARISI

GAZİANTEPLİ YAZAR KÖYLÜOĞLU’NUN BAŞARISI

Gaziantepli eğitimci-yazar Nilüfer Köylüoğlu’nun, ilk hikaye kitabı Veda’nın ardından, ilk romanı Verdâ da yayımlandı.

 

 Romanının bir aşkın hikayesi olduğunu belirten Köylüoğlu, kitaba da ismini veren Verdâ’nın, ailesiyle Amerika’ya yerleşene dek, Yeşilköy’deki bir köşkte dedesi ve babaannesiyle birlikte yaşayan, çocukluğunun mutlu günlerini dedesinin Şarköy civarındaki bağlarında geçirmiş, bir genç kız olduğunu söyledi.

 

Romanın diğer kahramanı Can’ın, küçük yaştan itibaren Avrupa’da eğitim gören, babası öldürülünce Fransa’da yaşadığı tatlı hayata ara verip Türkiye’ye, kendisini bekleyen aile işine dönmek zorunda kalan bir genç adam olduğuna dikkat çeken Köylüoğlu, şöyle devam etti:

 

“Can’ın babası Suphi Korkut’u öldürmekle suçlanan Osman Aktuğ, Verdâ’nın dedesidir… Ve Can Korkut, Aktuğ’lardan nefret etmektedir. Kader ağlarını örüp onları ilk kez karşı karşıya getirdiğinde, Verdâ ve Can kendilerini büyük ve bir o kadar da fırtınalı bir aşkın içinde bulacaklarından habersizdir.”

 

Öykünün 1964- 1995 yılları arasında geçtiğini vurgulayan Köylüoğlu, “Dönemin siyasi, ekonomik ve kültürel çalkantılarına ve Türkiye’de tarıma, özellikle de şarapçılığa hak ettiği önemin verilmeyişine, değiniyor” dedi.

 

NİLÜFER KÖYLÜOĞLU,

1963-1974 Özel Gaziantep Kolej Vakfı (GKV), 1974 Hudson High School OHIO/ ABD, 1978 Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümü ve 1994 Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü mezunudur.

 

1988-2007 GKV ve SANKO Kolejlerinde öğretmenlik, kurucu yöneticilik ve ARGE koordinatörlüğü, lise müdürlüğü, koordinatörlük, genel müdür yardımcılığı; 2007-2015 SANKO Holding’in eğitim danışmanlığı görevlerinde bulunmuştur.

 

1996 yılında GKV Lisesinin “mezunları tarafından” yeniden kurulmasına önderlik yapmıştır.

 

1975 AFS gönüllüsü olarak başlayan yurtdışı eğitimle ilgili çalışmalarını 1998 yılında kurduğu NİL Uluslararası Eğitim Organizasyonunu çatısı altında danışman olarak sürdürmektedir.

 

NİL’in DEİK üyeliğini gerçekleştirmiş, Türk Amerikan İş Konseyinde yer almıştır. 2015’e kadar 100’den fazla gence burs temin ederek Amerika’da öğrenim görmelerine olanak sağlamıştır. 2015’de EDUZOOM’u kurmuştur.

 

Çeşitli STK’larda görev yapmış, YEDAD-Başkanlık, KAGİDER-üyelik, TÜGİK ve TÜZYESKAV-Yüksek İstişare Konseyi Üyeliklerinde bulunmuştur.

 

Şiir ve öyküleri çeşitli yayınlarda yer almış, 2021 de “Veda” isimli öykü kitabı yayımlanmıştır.

 

Ayşe, Seda ve Derya’nın annesi; Berrak, Yasemin ve Atahan’ın anneannesidir.