Gaziantep TBMM de ses verecek!

Gaziantep TBMM de ses verecek!

Damadımız Mehmet Şimşek, Kayınbiraderimiz Hakan Fidan ve Gaziantep’in sevilen eski valisi Ali Yerlikaya’ın Eşi Hatice Nur Yerlikaya Kilis’lidir. Bunların kabinede yer alması Gaziantep’te büyük sevinç ile karşılandı.

 

İstanbul’un önceki Valisi Ali Yerlikaya, yeni kabinede İçişleri Bakanı olarak görev alınca kente yeni vali ataması yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Valisi Davut Gül'ü İstanbul'un yeni valisi olarak atadı. Davut Gül, 23. İstanbul Valisi olarak görev yapacak.

 

 

DAVUT GÜL KİMDİR?

1974 yılında Erzurum'un Horasan ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Horasan'da, liseyi Kadıköy Mehmet Beyazıt Lisesi'nde bitirdi. Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. 2000 yılında Gaziantep'te kaymakam adayı olarak mesleğe başladı.

Muğla - Kavaklıdere, İzmir - Kemalpaşa ilçesinde kaymakam vekilliği, İngiltere'de yurtdışı stajı, AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yüksek lisans yaptıktan sonra asaleten Kırklareli - Kofçaz Kaymakamı olarak atandı. 2003 - 2005 Şirvan Kaymakamlığı, 2005 - 2006 yıllarında Karaman Vali Yardımcılığı, 2006 - 2009 yıllarında Gürün Kaymakamı olarak görev yaptı.

Türk İdareciler Derneği tarafından 2009 yılında Yılın Kaymakamı seçilerek Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ödülü'ne layık görüldü. Gördes ve Şarkışla Kaymakamlıklarının ardından 2015'te İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atandı.

09.06.2016 - 05.11.2018 tarihleri arasında Sivas Valisi olarak görev yaptı.
26 Ekim 2018 tarih ve 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanı Atama Kararı ile Gaziantep Valiliği görevine atanan Vali Gül, evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

 

 

 

Mehmet Şimşek’in adı yeni bakanlar kurulu listesi haberleriyle gündemde. Türkiye ekonomisinin zorlu dönemlerinde dümende olan ve altığı kararlarla iyi bir ekonomi yönetimi sergileyen Eski Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in siyasete geri döneceği iddiaları ailesi, eşi ve çocuklarıyla ilgili merak edilenleri de arttırdı. Her ne kadar Türkiye Mehmet Şimşek’i  2009-2015 yılları arasında yaptığı Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden tanısa da Mehmet Şimşek’in eşi Esra Kara Şimşek, çocukları ve ailesi hakkındaki detaylar merak ediliyor. Gelin Mehmet Şimşek’in eşi Esra Kara Şimşek, Azra Esma, Sare Nur ve Mehmet Emre’yi yakından tanıyalım. Mehmet Şimşek’in eşi Esra Kara Şimşek, 1977 doğumlu. Esra Kara Şimşek bugün 46 yaşında. Esra Şimşek aslen nereli bilinmiyor ancak eş durumundan Gercüş, Batman’lı. Esra Kara Şimşek’in kayınpederini adı Hasan Şimşek, kayınvalidesinin adı ise Mehdiye Şimşek. Esra Kara Şimşek’in kendi ailesine dair çok bilgi olmamakla birlikte Esra Kara Şimşek’in bankacı bir ailenin çocuğu olduğu biliniyor. Yani annesi ve babası eski bankacı.

 

MEHMET ŞİMŞEK İLE EŞİ ESRA KARA ŞİMŞEK’İN TANIŞMA HİKAYESİ

Esra Kara Şimşek ile Mehmet Şimşek’in tanışma hikayelerinin de bir ucu siyasete dayanıyor. 2009 yılında Ankara’da özel bir şirkette mimarlık yapan Esra Kara’nın yürüttüğü projelerden biri Gaziantep Belediyesi’ne aitti. O dönemde Gaziantep Belediye Başkanlığı yapan Asım Güzelbay ile Esra Kara projeler nedeniyle sık sık bir araya geliyordu. Mehmet Şimşek’i de yakından tanıyan Asım Güzelbay, çitfi tanıştıran isim oldu.

 

ESRA KARA İLE MEHMET ŞİMŞEK’İN DÜĞÜNÜ

Tanışmalarından kısa bir süre sonra Mehmet Şimşek ve eşi Esra Kara Şimşek nikah masasına oturdu. Çift 2010 yılında Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanı’yken dünya evine girdi. Çift Ankara’da yapılan sade bir nikahla hayatlarını birleştirmişlerdi. Mehmet Şimşek ve Esra Kara Şimşek’in nikah şahitleri ise o dönem Başbakanlık görevini yürüten Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’di. Sade bir gelinlik tercih eden Esra Kara Şimşek ve Mehmet Şimşek’in mutlu günlerinden kameralara bu fotoğraf yansımıştı.

 

MEHMET ŞİMŞEK VE EŞİ ESRA KARA ŞİMŞEK’İN KAÇ ÇOCUĞU VAR?

13 yıldır evli olan Mehmet Şimşek ve eşi Esra Kara Şimşek’in 3 çocukları var. İki kız bir oğlan çocuk sahibi olan Mehmet Şimşek ve Esra Kara Şimşek’in kızları ikiz, isimler ise Azra Esma ve Sare Nur. Çiftin oğulları ise ailenin en küçüğü. Şimşek çiftinin oğullarının adı ise Mehmet Emre.

 

MEHMET ŞİMŞEK VE ESRA KARA ŞİMŞEK’İN ÇOCUKLARININ HASTALIĞIYLA GEÇİRDİKLERİ ZORLU SÜREÇ

Mehmet Şimşek ve Esra Kara Şimşek, 2015 yılında kızları Azra Esma’nın ani hastalığı ile zor günler geçirmişlerdi. O dönem bakanlık görevini sürdüren Mehmet Şimşek’in kızı Azra Esma daha 16 aylıktı. Bir gece aniden rahatsızlanan küçük kız acilen yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. 6 günlük tedavi sonrası durumu iyileşen Mehmet Şimşek’in kızı Azra Esma’nın hastalığı ne sorusunun yanıtı hiç açıklanmadı. Ancak baba Mehmet Şimşek o günlerde yaşadıkları ‘Allah hiç kimseye evlat acısı göstermesin’ diyerek şöyle anlatmıştı:

 

“Allah hiç kimseye evlat acısı göstermesin. 6 gündür ciddi bir süreçten geçtik. Şükürler olsun eminim yapılan dualar sayesindedir, son iki gündür çok ciddi sağlığında bir toparlanma var. İlk günler, günde iki üç kez kan nakli yapılmak durumunda kalıyordu. Yavaş yavaş bütün hayati göstergeler normalleşiyor. Ben bu vesileyle hem dualarıyla, telefonlarıyla arayıp dua edenlere herkese çok teşekkür ediyorum.”

 

Mehmet Şimşek’in ikiz kızları Azra Esma ve Sare Nur bugün 10 yaşındalar ve sağlıkları iyi. Mehmet Şimşek-Esra Kara Şimşek çiftinin üçüncü çocukları Mehmet Emre ise 2015 doğumlu ve bugün 8 yaşında. Mehmet Emre’nin doğumunu yukarıdaki fotoğrafla duyuran Mehmet Şimşek, ‘3’e terfi ettik’ demişti.

 

Mehmet Şimşek’in kızlarının Meclis’teki görüntüleri ise halen hafızalarda.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yeni kabine listesi ile ilgili açıklamayı yaptı. Yeni bakan isimleri ilan edildikten sonra Türkiye Yüzyılı kadrosu da artık netleşmiş oldu. ‘Yeni kabine listesinde kimler var?’ sorusu cevabını buldu. Süleyman Soylu’nun yerine yeni Kabine’de İçişleri Bakanı olan Ali Yerlikaya araştırılıyor. eki Ali Yerlikaya kimdir? Ali Yerlikaya kaç yaşında? Ali Yerlikaya aslen nereli? Ali Yerlikaya kiminle evli? Ali Yerlikaya hangi üniversiteden mezun?

 

İlk, orta ve lise eğitimini Konya’da tamamladı. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi “Kamu Yönetimi” bölümünden mezun oldu.

 

1990 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam adaylığı görevine başlayan Ali Yerlikaya, 1993 yılında Kayseri İli Felahiye İlçesi Kaymakamlığına atandı.

 

Sırasıyla; Hilvan ( Şanlıurfa ) ve Sarıkaya (Yozgat) ilçelerinde Kaymakam olarak görev yaptı.

 

29.05.2003 tarihinde İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine, 09.02.2004 tarihinde Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevine atandı.

 

13.12.2007 - 17.05.2010 tarihleri arasında Şırnak Valisi, 23.05.2010 - 09.08.2012 tarihleri arasında Ağrı Valisi, 17.08.2012 - 03.03.2015 tarihleri arasında Tekirdağ Valisi, 05.03.2015 - 03.11.2018 tarihleri arasında Gaziantep Valisi olarak görev yaptı.

 

Yeni dönemde İçişleri Bakan olarak görev alacak olan Vali Yerlikaya, Hatice Nur Hanım ile evli dört çocuk babasıdır.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı. 2 bakan hariç tüm bakanlar koltuk değiştirdi. Yeni kabinede dikkat çeken isimlerden biri de Dışişleri Bakanı görevine getirilen Hakan Fidan oldu. Bu gelişmenin ardından MİT’in kara kutusu olarak anılan Hakan Fidan’ın hayatı merak edildi. Aslen Ankaralı ve 55 yaşında olan Hakan Fidan asker, eğitmen ve bürokrat. Aynı zaman MİT Müşteşarı görevini yürütüyor.  Hakan Fidan’ın biri Abdullah Halid Fidan olmak üzere 3 çocuğu var.

 

Hakan Fidan kimdir?

 

Hakan Fidan, 1968 yılında Ankara’da doğmuştur. Kara Kuvvetleri Muhabere Okulu (1986) ve Kara Kuvvetleri Dil Okulu mezunudur. Evlidir.

 

Akademik tahsilinin büyük kısmını TSK’daki görevi esnasında yapmıştır. Almanya’da bulunan NATO Süratli Reaksiyon Kolordusu İstihbarat ve Harekat Başkanlığı’nda yurtdışı görevde bulunmuştur. Bu dönemde, University of Maryland University College’dan Siyaset ve Yönetim Bilimi alanında lisans dereceleri, yurda döndükten sonra Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden yüksek lisans ve doktora dereceleri almıştır.

 

TSK’daki Astsubaylık görevinden mecburi hizmetini müteakip istifa etmiş, daha sonra Büyükelçilik Siyasi ve Ekonomik Danışmanlığı, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) Başkanlığı, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı (Dış politika ve uluslararası güvenlikten sorumlu) görevlerinin yanısıra Başbakanlık Özel Temsilciliği de yapmıştır.

 

Bu görevlere paralel olarak, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği, Birleşmiş Milletler Kalkınma İşbirliği Platformu Danışma Kurulu Üyeliği, Ahmet Yesevi Türk-Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği, Yunus Emre Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve OYAK Genel Kurul Üyeliği yapmıştır.

 

Uluslararası güvenlik, uluslararası kalkınma ve Türk Dış Politikası konularında akademik çalışmalarda bulunmuştur. Hacettepe ve Bilkent üniversitelerinde yarı zamanlı olarak uluslararası ilişkiler alanında dersler vermiştir.

 

Kısa bir süre MİT Müsteşar Yardımcılığı görevinin ardından, 27 Mayıs 2010 tarihinde MİT Müsteşarı olarak atanmış ve 10 Şubat 2015 tarihinde bu görevinden ayrılmıştır.

 

10 Şubat 2015 tarihinden geçerli olmak üzere Adalet ve Kalkınma Partisinden milletvekili aday adayı olmak için istifa etti. Ancak 9 Mart 2015 tarihinde yazılı açıklama yaparak aday adaylığı başvurusunu geri çekti. 10 Mart 2015’te görevine geri döndü.

 

Hakan Fidan, şu anda mevcut Millî İstihbarat Teşkilatı Başkanı’dır.

(Kaynak:istanbulgazetesi.com.tr)



Anahtar Kelimeler: Gaziantep verecek!