Gaziantep Şehir Hastanesi'nde beklenen haber geldi!

Gaziantep Şehir Hastanesi

Temeli 27 Aralık 2013yılında eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından atılan ve 9 yıldır yılan hikayesine dönen Gaziantep Şehir Hastanesi'nde beklenen haber geldi.

 

Rönesans Holding Gaziantep Şehir Hastanesi projesinin Sağlık Bakanlığı, Rönesans Sağlık Yatırım, Meridiam, Samsung ve İstanbul Portföy iş birliği ile hayata geçirileceğini açıkladı. Firma inşaata başlama töreni için duyuruda bulundu.  

 

Holding'ten yapılan açıklamada "Ülkemizin en büyük sağlık yatırımlarından biri olan Gaziantep Şehir Hastanesi projesi, Sağlık Bakanlığı, Rönesans Sağlık Yatırım, Meridiam, Samsung ve İstanbul Portföy iş birliği ile hayata geçiyor. Günlük 15 bin hastaya ayakta tedavi imkanı sunacak olan 1875 yatak kapasiteli sağlık üssü, yaklaşık 6 bin kişiye de kalıcı istihdam sağlayacak. Bölgeye değer katacak bu özel proje için 23 Eylül'de düzenleyeceğimiz İnşaata Başlama Töreni’ne katılımınızdan mutluluk duyarız." dedi.  

 

FATMA ŞAHİN DEVREYE GİRMİŞTİ 

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, geçtiğimiz aylarda   bölgenin sağlık üssü olmayı hedefleyen Gaziantep’e bu anlamda güç katacak Gaziantep Şehir Hastanesi’nin inşaatının kısa sürede tamamlanacağını söylemişti. Teknik ekibiyle birlikte merkez Şahinbey ilçesinde saha incelemelerinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Şehir Hastanesi’nin inşaatında bir süredir yaşanan sıkıntının çözüme kavuşturulduğunu belirterek, hastanenin kısa sürede hizmete açılması için çalışmalara yeniden başlanıldığını bildirmişti.