Gaziantep Ortodonti Buluşması

Gaziantep Ortodonti Buluşması

Gaziantep Dişhekimleri Odasının düzenlemiş olduğu Ortosistem Medikal Firmasının Sponsorluğunu Yaptığı “GAZİANTEP ORTODONTİ BULUŞMASI” 15 mayıs pazar günü Teymur Continental Hotel’de gerçekleştirildi.

Gaziantep Dişhekimleri Odasının Düzenlemiş olduğu Ortosistem Medikal Firmasının Sponsorluğunu Yaptığı “GAZİANTEP ORTODONTİ BULUŞMASI” 15 mayıs pazar günü Teymur Continental Hotel’de gerçekleştirildi. 9 farklı ilden toplam 53 ortodonti uzmanı ve uzmanlık öğrencisi katıldı.

 

Açılış konuşmasında Gaziantep Dişhekimleri Odası Başkanı Dr.Dt. M. Yücel ÖZBAŞ, pandemi döneminde yüz yüze yapılan toplantılara özlemin arttığını. Uzun bir aradan sonra ortodontistlerle böyle bir bilimsel etkinlik vesilesi ile bir araya gelmekten ve onları ağırlamaktan onur duyduklarını  belirtti. Özellikle uzak bölgelerden katılanlar başta olmak üzere tüm ortodontistlere Katılımlarından dolayı tüm teşekkür etti.

 

Bilimsel programda; ‘’Prof. Dr. Hasan Babacan’ın güncel ortodontik tedavi yaklaşımlarını anlattığı sunumunda, geliştirdiği patentli aparatı sayesinde, sabit ortodontik tedavi sürelerinin nasıl kısaldığını gösterdi. Eskiden 2 - 2.5 yıl süren tedavilerin artık 1 yılda tamamlandığını belirtti.

 

Prof.Dr. Oral Sökücü, günümüzde özellikle modern topluluklarda giderek artan ölümlere kadar varan uykuda nefes almamak (apnea) ile ilgili konuştu. Kendisine ait patentli uyku apnesi apareyinden bahsetti. Bu aparey ile meydana gelen değişimleri görsel olarak sundu.

 

Dr.Dt. M. Yücel Özbaş Dişhekimliği dünyasındaki Dijital gelişmeler ile Ortodonti Kliniklerindeki Dijital cihazlar, 3D Yazıcılar,  indirek braket yapıştırma, klinik bünyesinde Şeffaf plak yapımı,  eklem ve cerrahi splint uygulamalarını sundu.

 

Son oturumda da özellikle çocuklarda sık sık görülen ağız solunumuna bağlı enfeksiyonlardan bahsedildi. RME uygulamasının üst çeneyi genişletmesiyle birlikte bu hastalarda sağladığı medikal faydalar  tartışıldı. Bu uygulamanın hem ortodontist hem de özellikle KBB uzmanlarının işbirliği ile daha etkili sonuçlar elde edileceği ve diğer doktorlar ve dişhekimlerinde de farkındalık oluşturulması gerekliliği ortaya konuldu.

 

 

Gerek Gaziantep’deki Ortodonti uzmanları olsun gerekse çevre illerden gelen ortodonti uzmanı ve uzmanlık öğrencisinin katıldığı GAZİANTEP ORTODONTİ BULUŞMASI katılımcıların yüksek memnuniyeti ve bu buluşmaların devam etmesi temennisi ile tamamlandı.



Anahtar Kelimeler: Gaziantep Ortodonti Buluşması