Gama Tıp “Açığı Kapat” diyor

Gama Tıp “Açığı Kapat” diyor

Gama Tıp İşletme Müdürü Abdurrahman Erdoğan “ 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde GAMA TIP olarak “Close the Care Gap” - “Tanı ve Tedavideki Açığı Kapat” temalı kampanyaya destek veriyoruz.

Gama Tıp İşletme  Müdürü Abdurrahman Erdoğan “ 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde GAMA TIP olarak “Close the Care Gap” - “Tanı ve Tedavideki Açığı Kapat” temalı kampanyaya destek veriyoruz.  Bu kampanya kapsamında dünya çapında bir çok anıt ve önemli bina kampanyanın renkleri olan mavi ve turuncu renklerinde ışıklandırmalar ile aydınlatılıyor.

 

Bir çok ilden merkezimize gelen hastalara hızlı ve güvenilir sonuç vermek için maksimum gayretle çalışıyoruz, biz de kanser tanı ve tedavisindeki dünya genelindeki eşitsizliklere dikkat çekmek için Gaziantep’teki merkezimizin binasını bu anlamlı gün için ışıklandırdık. 

 

 

Gaziantep’in yanı sıra  Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Malatya, Van ve Hatay’da yapmış olduğumuz nükleer tıp yatırımlarıyla kanser tanı ve tedavisinde ihtiyaç duyulan nitelikli nükleer tıp hizmetlerini vatandaşlarımıza kendi şehirlerinde sunmak bizim için çok değerli. 


Kanser tanı ve tedavisinde önemli bir görüntüleme hizmeti olan onkolojik PET-CT görüntülemesini 2009 yılında, Prostat ve Nöroendokrin tümörlerinde altın standart olarak kabul edilen Galyum-68 (PSMA, DOTA-TATE) görüntüleme hizmetini'de 2018 yılından itibaren bünyemize katarak bölge halkının hizmetine sunmaktayız.

 

 

Uluslararası Kanser Kontrol Birliği (The Union for International Cancer Control - UICC) verilerine göre 2020 yılında 10 milyon kişi kanserden hayatını kaybetti ve her yıl yaklaşık 19.3 milyon yeni kanser vakası tespit ediliyor. 

 

Kanser tedavi edilebilir bir hastalık ancak dünya nüfusunun yarısı temel sağlık ihtiyaçlarından mahrum. Kanserden ölümlerin 70’i düşük ve orta gelir seviyesindeki ülkelerde görülüyor. 


Çocukluk çağı kanserlerinden ölümler yüksek gelir düzeyine sahip ülkelerde 20 oranında iken düşük gelirine sahip ülkelerde bu oran 80. 

 

Bilimsel çalışmalar korunma, erken tanı, zamanında ve kaliteli tedavi gibi gerekli önlemlerin alınması ile her yıl 3.7 milyon ölümün önüne geçilebileceğini tahmin ediyor. 


 
MNT Grubunun bir parçası olarak, GAMA TIP Türkiye genelinde nükleer tıbbın gelişmesi, yaygınlaşması ve daha yüksek hizmet kalitesine ulaşabilmesi için gereken tüm çalışmaları yapmayı kendisine ilke edinmiştir. 

 

 

#onkoloji #kanser #kansertanıvetedavisi #nükleertıp #dünyakansergünü  #petct #radyasyononkolojisi #sağlık #sağlıkteknolojisi