Fedakâr gelinden kaynanaya ciğer

Fedakâr gelinden kaynanaya ciğer

Kocaeli Gölcük ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Nevin Tosun, 38 yaşındaki gelini Sibel Tosun'un karaciğeriyle hayata tutundu. Gelin ve kaynana artık birbirlerine 'ciğerim' diyerek hitap ediyor.

Gölcük İlçesinde oturan Nevin Tosun (65), yaklaşık 4 yıl önce rahatsızlandı. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Nevin Tosun’a karaciğer sirozu teşhisi konuldu ve organ nakli olması gerektiği ifade edildi. Kocaeli Üniversitesinden, İstanbul’da bulunan özel bir hastaneye sevk edilen Nevin Tosun’u muayene eden Doktoru Prof. Dr. Kamil Canpolat da organ nakli olması gerektiğine karar verdi. Önce Nevin Tosun’un çocuklarının tetkikleri yapıldı. Ancak donör için uygun olmadıkları belirlendi. Çaresiz bekleyiş devam ederken, Nevin Tosun’un gelini Sibel Tosun kendisine de test yapılmasını ve uygunsa karaciğerinden parça vermek istediğini söyledi. Yapılan testler sonucu 2 çocuk annesi olan Sibel Tosun’un (38) organ nakline uygun olduğu görüldü. Hemen gerekli işlemler yapıldı ve İstanbul’daki özel hastanede nakil operasyonu gerçekleştirildi.

 

DOKTORU PAYLAŞTI

 

Gelin ve kaynana taburcu olurken, operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Kamil Yalçın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’de gelin-kaynana geçimsizliği filmlere bile konu olurken, anne-kız gibi geçinen hastamız ve gelinin bu dayanışması hepimize umut olsun. Başarılı şekilde geçen nakil sonrası her ikisinin de sağlık durumu oldukça iyi, onlar çatışan gelin-kaynana değil, hepimize örnek olan anne-kız”

 

 

BİRBİRLERİNE ‘CİĞERİM’ DİYORLAR

 

Ameliyat sonrasında evde dinlenmeyi sürdüren Nevin Tosun, “Devletimizin bu tür sağlık sorunlarıyla ilgili anlaşması olan özel bir hastaneye gittik. Çocuklarımın karaciğeri bana uymadı. Aciliyeti olan bir durumdu. Sağ olsun, kızımdan ayırmadığım gelinim gönüllü oldu, karaciğerinden parça verdi. O benim artık canım, ciğerim” dedi. Kayınvalidesine karaciğerini veren Sibel Tosun, “ Evlendiğimden bu yana aile apartmanında hepimiz iç içe oturuyoruz. O benim için bir kayınvalide değil, öz annem gibidir. Onun hasta olması hepimizi üzüyordu. Bana artık kızım değil ‘ciğerim’ diye sesleniyor. Ben de ona ‘ciğerim’ diyorum” dedi.(Sabah)