DÜNYADA İLK SAÇ EKİMİ TÜRKİYE’DE YAPILDI

DÜNYADA İLK SAÇ EKİMİ TÜRKİYE’DE YAPILDI

SANATDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan ÖZGÜN; ‘’Saç ekim tarihçesinin aslında 1896 da İstanbul’da başlayıp dünyaya yayıldığını tespit ettik.''

 

Dünyada ilk saç nakli ya da yaygın adıyla saç ekimi İstanbul’da yapılmıştır. Bütün literatürlerde, tüm konferanslarda ve kitaplarda bizler de şu ana kadar onları kullandık. Konferanslarımız sırasında 1931 yılında Japonya'dan çıktığı ve oradan yayıldığı söylenmiştir, ancak tüm yönleri ile ‘’Saç Nakil Uygulama Kılavuzu’’ hazırlarken önceden yapmış olduğumuz çalışmalarda bir şey keşfettik. Dünyada ilk saç nakli Tabip Binbaşı Menahem Hodara tarafından, bugünkü adıyla Kasımpaşa Deniz Hastanesi bugünkü adıyla Bahriye Santral Hastanesi'nde 1896 yılında gerçekleştirildi ve hem Almanca hem Fransızca olarak 1898 yılında çok büyük literatür dergilerinde yayınlandı.

Ancak bir şekilde bu tarih, incelemelerde tespit edilmediği için bütün kitaplarda saç nakli tarihçesi Japonya'dan başlatıldı. Biz bunu düzeltilmesi için hem kendi kitabımızda hem uluslararası saç nakli ile ilgili derneklere SANATDER olarak literatürü de göndererek tarihçenin İstanbul'dan başlaması, 1896'da Türkiye'de ilk defa yapıldığını anlatılmasını bildirdik.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: DÜNYADA EKİMİ TÜRKİYE’ YAPILDI