Dr. Ergün Demir hayatını kaybetti

Dr. Ergün Demir hayatını kaybetti

İzmir Tabip Odası üyesi Dr. Ergün Demir, geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

 

Sağlık alanındaki hak gasplarına, usulsüzlüklere karşı yılmadan mücadele yürüten, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası SES'in İzmir Şube Başkanlığını da yapan, kamu emekçilerinin sendikal, sınıfsal mücadelesinde emeği ve katkıları oldukça çok olan Doktor Ergün Demir yoldaşımızı, arkadaşımızı geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettiğimizi üzülerek öğrendim. Başta ailesi, dostları , yol arkadaşları olmak üzere hepimizin başı sağolsun. Anılarda ve yüreklerde yaşasın.

 

Türk Tabipleri Birliği yayımladığı başsağlığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

TTB ve İzmir Tabip Odası emektarı, önceki dönem TTB SSK Çalışma Grubu’nun yürütücülerinden Dr. Ergün Demir’i kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Ailesine, yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

İzmir Tabip Odasından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Odamız üyesi, değerli meslektaşımız, arkadaşımız Dr. Ergün Demir’i kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Meslektaşımızın ailesine ve tüm sağlık camiasına başsağlığı dileriz."

 

TTB: ONUN YOKLUĞUNU HER ZAMAN HİSSEDECEĞİZ

Türk Tabipleri Birliği Yönetim Kurulu ise Dr. Demir’in yaşamını yitirmesinin ardından şu açıklamayı yaptı: “Dr. Ergün Demir’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Dr. Ergün Demir, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi 1988 yılı mezunuydu. Dr. Ergün Demir, halkın ücretsiz, nitelikli, devlet eliyle yürütülen bir sağlık sisteminde hizmet alma hakkını ömrü boyunca savunan; hekimlerin ve sağlık çalışanlarının özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilme mücadelesinin ön saflarında her zaman yer almış bir meslektaşımızdı. İktidarın, sağlığı piyasalaştırmak gayesiyle çıkardığı, bilerek anlaşılmaz bir dille kaleme aldığı ve gözlerden ırak tutmak istediği yönetmelikleri ve yasaları çıktığı gibi yakalar, kuyumcu titizliği ile inceler, halkın ve biz sağlık camiasının anlayacağı şekilde tercüme ederdi.

Son olarak İstanbul Tabip Odası için Dr. Güray Kılıç’la birlikte “Sağlıkta Dönüşümün 20. Yılında Sağlık Hizmetlerinden yararlanma Şartları, Gerçekler ve Haklarımız” kitabını hazırlamıştı. Dr. Ergün Demir’i yalnızca İstanbul Tabip Odası’na yaptığı katkılarla değil, halkın sağlık hakkı ve sağlık emek mücadelesinin çalışkan, titiz bir aktivisti olarak da hatırlayacağız. Onun yokluğunu her zaman hissedeceğiz. Başta ailesi olmak üzere yakınlarının derin acısını paylaşıyor, tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz.”

 

CENAZESİ 12 EKİM’DE

Dr. Ergün Demir’in cenazesi 12 Ekim Perşembe (yarın) saat 13’te Narlıdere Cemevi’nden Yukarıköy Mezarlığı’nda defnedilecek.



Anahtar Kelimeler: . Ergün Demir hayatını kaybetti