Devlet Hastanesinde doktora 'usulsüz rapor' suçlaması

Devlet Hastanesinde doktora

İstanbul Pendik Devlet Hastanesi’nde görevli Doktor E. S. ile, hasta kocasının mallarını ele geçirmekle suçlanan Ş. Ş. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusuna göre, şüpheli konumda iki kişi yer alıyor.

Halk TV'nin haberine göre, beyninde tümör bulunan S. Ş. adına yapılan suç duyurusuna göre özetle “Müvekkilim S. Ş. 4 tanılı beyin tümörün hastası. Eşi Ş. Ş. tedavilerini aksatıyor. Hastanın malvarlığını üzerine geçiriyor. Bunun yanı sıra hastanın hayatıyla oynayacak tedavi eksikliklerine sebep oldu. Hasta eşini evde tek bırakarak yurtdışı seyahatlerine katıldı” denildi.

Vekâletname için rapor istedi

Ş. Ş.’nin, eşinin kendisine vekâlet verebilmesi için akıl sağlığı yerindedir raporu almaya çalıştığı kaydedilen dilekçede şöyle denildi: “Ş. Ş. 23 Ağustos 2023 günü hasta eşini Tuzla Devlet Hastanesi’ne götürmüş. Orada, kendisine vekâlet verebilmesi için aklı yerinde raporu almak istediğini söylemiş. Ancak ilk önce psikolog ve ardından psikiyatrist tarafından bu rapor kendisine verilmemiş”

Tuzla’nın vermediği rapor Pendik’te çıktı

Suç duyurusu dilekçesinin devamında ise “Bunun üzerine bir gün sonrasında bu sefer eşini Pendik Devlet Hastanesine götürmüş. Oradan da bir sonuç elde edemeyince illegal yollardan bu raporu almak için tanıdıklarını aramış birkaç kişiyi araya sokmuş ve S. Beyin kimlik bilgilerini birine yollamıştır” denildi. S. Ş.’nin kimlik bilgileri gönderilen kişinin, “Benden, parayla sağlık raporu istendi” dediği kaydedildi.

24 saat süreli bir rapor aldı

Suç duyurusunda Ş. Ş.’nin, aradığı raporu Pendik Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. E. S.’den aldığı kaydedilerek “Şüpheli 24 saatlik rapor almış. Üstüne, e-nabız uygulamasından, bir gün önce Tuzla Devlet Hastanesi’nden alınamayan rapor başvurusunu hukuka aykırı yolla sildirmiş” bilgisine yer verildi.

Ş. Ş. adına çıkarılan vekâletnamenin hukuka aykırı olduğu öne sürülen dilekçede iki şüpheli hakkında dava açılması talep edildi.