DENEYİMLİ VE GENÇ CERRAHLAR, MEDICANA EV SAHİPLİĞİNDE OMURGA CERRAHİSİNDE KOMPLİKASYONLARI TARTIŞTI

DENEYİMLİ VE GENÇ CERRAHLAR, MEDICANA EV SAHİPLİĞİNDE  OMURGA CERRAHİSİNDE KOMPLİKASYONLARI TARTIŞTI

Medicana Ataköy Hastanesi ev sahipliğinde “Omurga Cerrahisinde Komplikasyonlar ve Önleme Yöntemleri” başlıklı bir sempozyum gerçekleştirildi.

 

Medicana Ataköy Hastanesi ev sahipliğinde “Omurga Cerrahisinde Komplikasyonlar ve Önleme Yöntemleri” başlıklı bir sempozyum gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ender Ofluoğlu öncülüğünde düzenlenen sempozyumda, deneyimli cerrahlar ile genç omurga cerrahları bir araya geldi. Sempozyumda; omurga hastalıkları, kompleks spinal cerrahiler ve komplikasyonların çözümleri tartışıldı.

 

Medicana Ataköy Hastanesi’nde, Prof. Dr. Ender Ofluoğlu öncülüğünde gerçekleştirilen “Omurga Cerrahisinde Komplikasyonlar ve Önleme Yöntemleri” başlıklı sempozyumda omurga cerrahisindeki komplikasyonlar tartışıldı.

Toplantıda omurga cerrahisindeki komplikasyonları anlamayı amaçlayarak, olgu sunumları, örnek komplikasyonlar ve bilgi paylaşımları yapıldığını vurgulayan Medicana Ataköy Hastanesi, Beyin ve Sinir Cerrahi Bölümü’nden Doç. Dr. Erdinç Özek, “Sempozyuma hem İstanbul hem de İstanbul dışından çok yoğun katılım ve ilgi oldu. Cerrahi pratiğimizin büyük çoğunluğunu kapsayan omurga hastalıkları, kompleks spinal cerrahiler, komplikasyonların artmasına yol açarken çözüm arayışlarını da artırdı. Sempozyumda çok sayıda deneyimli hocamız ve genç omurga cerrahlarıyla bir araya geldik” dedi.

 

Türkiye’nin dört bir yanından omurga cerrahları buluştu

Medicana Ataköy Hastanesi, Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Eyüp Varol ise yaptığı konuşmada, “Omurga cerrahisi ile yakından ilgilenen cerrahlar olarak, bu ameliyatlarda karşılaşılabilecek komplikasyonları ve bunları önleme yöntemlerini Türkiye’nin dört bir yanından gelen meslektaşlarımızla paylaşmak için toplandık. Sempozyumda, omurga ameliyatları öncesinde hasta değerlendirmesi, ameliyatın planlaması ve hazırlığı, ameliyat sırasında uygulanabilecek teknikler ve dikkat edilecek noktalar, ameliyat sonrası yakın takip ve yapılabilecek ek tedaviler konularında detaylı bilgi paylaşımı ve tartışmalar yaptık” şeklinde konuştu.

                                                                                                                                         

Medicana Grubu Hakkında

Kurulduğu 1992 yılından bu yana yaklaşık 12 bin çalışanı ile hastalarına modern tıbbın imkânlarını sunan Medicana Grubu, İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Samsun, Sivas ve Bursa’da yer alan 15 hastanesi ile faaliyetlerine devam ediyor. Yaptığı yatırımlar ve sunduğu hizmet ile özel sağlık sektörünün öncüleri arasında olan Medicana Sağlık Grubu, hastanelerinin modern mimari yapıları, akademik kadrosu, teknoloji parkuru, tıbbi imkânları ve sağlık sektöründeki başarılarıyla uluslararası hastaların da tedavi olmak için tercih ettiği sağlık kuruluşları arasında yer alıyor. Sağlığa olduğu kadar eğitime de önem veren Medicana Grubu, 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde “bireyin bütününü eğitmek” anlayışı ile Medicana Eğitim Grubu’nu kurdu ve Modern Bilimler Akademisi (MBA) Okullarını açtı. MBA, Türkiye’nin birçok ilinde bulunan kampüsleriyle Türkiye’nin lider eğitim kurumu olma yolunda çalışmalarına devam ediyor. Medicana Eğitim Grubu’nun 2019-2020 akademik eğitim yılında açtığı Fenerbahçe Üniversitesi ise dünya dillerine hâkim, inovatif ve yaratıcı düşünceye açık, sosyal ve akademik gelişimini tamamlamış bireyler yetiştirmeyi ve dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer almayı hedefliyor.