Çukurova Nükleer Tıp Günleri Gaziantep Üniversitesi'nde yapıldı

Çukurova Nükleer Tıp Günleri Gaziantep Üniversitesi

3 Aralık 2022 Cumartesi günü Gaziantep Üniversitesi’nde yeni faaliyete girecek olan Proton Hızlandırıcı ve Radyofarmasötik üretim tesisinde gerçekleştirilen Çukurova Nükleer tıp günleri büyük ilgi gördü.

 Tesisin proje koordinatörü Doç. Dr. Umut Elboğa”nın üretilecek ilaçların en son kullanıcıları olan bölge nükleer tıp hekimlerine detaylı tesis brifingi ile başlayan toplantı tartışmalı yoğun bir eğitim programı sonrası Gaziantep gezisi ile devam etti.

 

 

Gazetemize verdiği demeçte Doç Dr. Umut Elboğa, nükleer ilaç üretimi alanındada Gaziantep Üniversitesinin  söz sahiplerinden biri haline geleceğine inandığını, bunun için gerekli altyapının en yüksek teknolojili cihaz parkuru ile hazır hale getirildiğini belirtti.  Cihaz parkuru için yapılan tüm yatırımı  en kısa zamanda katma değer olarak ülkemize geri kazandırmış olacağından emin olduğum bu yatırım  bölgemiz nükleer tıpçıları tarafından da beğenildi ve üretmeyi planladığımız radyoaktif ilaçlar ilgi gördü. Diğer üretim tesislerinden farklılaştıracak kısmın Ar-Ge laboratuvarlarımız olması bilinciyle tüm bölge nükleer tıp hekimlerine  projeler yapma, üretme, uygulama, makaleler yazma teklifimizi ilettik.

 

 

Doç. Dr. Umut Elboğa “ Nükleer tıpta , endüstriyi  işin mutfağını, biyolojik mekanizmayı, hasta üzerinde uygulamaları birarada yapabilen nükleer tıp hekimleri kurguluyor. Umarım bizim tesisimizde endüstriye yön veren nükleer tıp hekimlerinin ihtiyaçları ve yönlendirmeleriyle dünyada kabul görecek,  yeni radyoaktif ilaçların üretim yeri olur “ diyerek sözlerini sonlandırdı.