Çocuk Sahibi Olamayan ( İnfertil ) Çiftlerde Erkek Nedenli Problemler Nasıl Değerlendirilmeli?

Gaziantep 1. Kadın Doğum Günleri Ovulasyon İndüsiyonu sempozyumu 19-20 Ekim de yapıldı. Sempozyuma konuşmacı olarak katılan SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama Ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı

EĞİTİM 30.10.2019 13:31:32 0
Çocuk Sahibi Olamayan ( İnfertil ) Çiftlerde  Erkek Nedenli Problemler Nasıl Değerlendirilmeli?

Gaziantep 1. Kadın Doğum Günleri Ovulasyon İndüsiyonu sempozyumu 19-20 Ekim de yapıldı. Sempozyuma konuşmacı olarak katılan SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama Ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç.Dr. İsmail TEMUR, ‘‘ Çocuk sahibi olamayan ( infertil ) çiftlerde erkek nedenli problemler nasıl değerlendirilmeli konusunu genel olarak şöyle özetledi.

 

1-Erkek eşin değerlendirilmesi mutlaka bu iş için uzmanlaşmış yerlerde yapılmalıdır.

2-Erkek eşin sperm (meni) değerlendirilmesi en az iki kez yapılmalı.

3- Eğer sperm sayısı ve hareketliliği mlt de 5.milyonun altında bir değerde ise, şekilde olarak anormallik oranı 4 den yüksekse , aşılama değil tüp bebek, mikroenjeksiyon yapılmalı.

4- Sperm sayı ve şekil oranlarına göre tedavinin doğru yöntemle yapılması, yoksa gebeliğin elde edilemeyeceği konusunda net ve doğru bilgilerle , meslektaşlarını bilgilendirdi.

 

Ayrıca, İstanbul, Ankara, Eskisehir, izmir’den ve çevre illerin üniversitelerinden toplantıya katılan değerli meslektaşlarımız , değerli hocalarımızla bilgi alışverişinde bulunuldu.Toplantı, katılımcı sayısı, içeriği ve samimi bilgi alışverişi açısından son derece verimli geçti.Sağlıklı gebelikler, Sağlıklı bebekler...