Tarih: 22.06.2023 16:16

Birleşmiş Milletler Doktor Arıyor.

Facebook Twitter Linked-in

 

İlan Detayları

Hekimin Görev Tanımı ve Temel Görevleri

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş, çevre illeri de etkileyen iki büyük depremle sarsıldı. 9 milyondan fazla insan bu depremlerden doğrudan etkilendi. Depremden etkilenenlerin 2,4 milyonunu ise üreme çağındaki kadınlar oluşturmaktadır. UNFPA, her gebeliğin istendiği, her doğumun güvenli olduğu ve her gencin potansiyelinin gerçekleştirildiği bir dünya için çabalayarak Kahramanmaraş ve Malatya'daki üreme sağlığı ihtiyaçlarının karşılanmasında Sağlık Bakanlığı'na destek vermektedir. Bu kapsamda 12 hekim (her ilde 6 olmak üzere)  istihdamı sağlanacaktır.

Proje kapsamında istihdam edilecek doktorların, İl sağlık müdürlükleri ve UNFPA koordinasyonunda, Kahramanmaraş ve Malatya'da hem sabit hem de gezici hizmet birimlerinde cinsel sağlık ve üreme sağlığı (CSÜS) hizmetlerinin sunumunda görev yapması beklenmektedir.

Sorumlulukları

Sağlık Müdürlüğü tarafından atanan il müdürü ve UNFPA İl Saha Koordinatörünün gözetim ve desteğinde Tıp Doktoru, CSÜS hizmetlerini yürütecek, diğer personeli yönetecek ve denetleyecek, CSÜS hizmetlerinin saha planlamasını yapacaktır. Görevli hekimin sorumlulukları aşağıdaki gibidir:

Asgari Yeterlilik ve Deneyim

Eğitim: Tıp Fakültesi mezunu olmak gereklidir. Aile hekimi ya da kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olmak artı değerdir.

Deneyim:

Lisan: Yazma, konuşma ve okuma dilinde akıcı Türkçe’ye sahip olmak; Arapça, İngilizce, Kürtçe artı değerdir.

Bilgisayar Becerileri :  Microsoft Office uygulamaları (Excel, Word ve diğerleri), e-posta ve internet dahil olmak üzere genel bilgisayar okuryazarlığı; veritabanı yönetimine ve ve ofis teknolojisi ekipmanlarına aşinalık.

Başvuru Süreci:

İlgilenen adayların başvurularını aşağıdaki bağlantılar üzerinden yapması gerekmektedir.

Bunun için öncelikle UNV'nin UVP platformunda bir profil açılması gerekmektedir. Aşağıdaki bağlantıda kayıt basamakları bir video ile anlatılmıştır. https://youtu.be/2t_KqUdPQFg  

Önemli notlar:

1 - Bu ilan ücretli ve tam zamanlı bir "Gönüllülük" pozisyonudur. Seçilen adaylara aylık 2348 USD karşılığı Türk Lirası ödenecektir. Konuyla ilgili detaylı bilgi ve diğer yan haklar ilan bağlantısında "Living Conditions" kısmında detaylı olarak anlatılmaktadır. 

2 - Pozisyonlar tam zamanlı olduğundan, seçilen adayların görev süresince farklı bir kurumda bordrolu çalışmıyor olması gerekmektedir. Devlet çalışanlarının seçilebilmesi için kurumlarından ücretsiz izin almaları gerekmektedir. 

3 - İlanlar ilk etapta 4 Temmuz 2023 tarihine kadar başvuruya açık olacaktır. Ancak, pozisyonların aciliyeti dolayısıyla, yeterli sayıda adaya ulaşılması durumda ilan başvurulara kapatılabilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —