Balıkesir'de doktoru darbeden hasta yakınları gözaltına alındı

Balıkesir

Balıkesir’de hastanede tedavi gören bir kişinin yakınları ile kadın doktor arasındaki tartışma çıktı. Doktoru darp ettiği iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı.

 

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde 2 aydır tedavi gören İ.A.'nın yakını H.A. ve oğlu M.A., hastaları hakkında bilgi almak amacıyla Anestezi ve Yoğun Bakım Doktoru Fatma Kübra Karaosmanoğlu ile görüşmek istedi.

Hasta hakkında bilgi veren Karaosmanoğlu, H.A. ve oğlu M.A.'yı bilgilendirdiğini ve içeri geri döndüğü sırada M.A.'nın kendisine hakaret ettiğini ileri sürdü. Şüpheliler tarafından saldırıya uğradığını söyleyen Karaosmanoğlu, H.A. tarafından yüzüne yumruk atıldığını belirtti.

Doktor Karaosmanoğlu, "Hayati tehlike yoktur geçici hekim raporu" şeklinde rapor alarak H.A. ve M.A.'dan şikayetçi oldu. H.A. ve M.A. suçlamaları kabul etmezken, onlar da doktor Karaosmanoğlu'ndan şikayetçi oldu. Polis tarafından gözaltına alınan M.A. ve H.A.'nın emniyetteki işlemlerinin sürdürdüğü öğrenildi.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bugün, Atatürk Şehir Hastanesinde anestezi uzmanı olarak görev yapan bayan hekimimize hasta yakınları tarafından uygulanan şiddeti esefle kınıyorum. Konuyu adli makamlar nezdinde yakından takip etmekteyim. Doktorumuza geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum." (DHA)

 

 

Bursa Şehir Hastanesinde hematoloji uzmanı olarak görev yapan meslektaşımıza karşı gerçekleşen şiddeti protesto ettik.

Bitti mi? Hayır maalesef bitmedi.
Bu sefer olay yeri Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi ve yine hasta yakını, anestezi uzmanı kadın meslektaşımızı darp etti.

Bıçak kemiğe dayanmış hatta kemiği de delmiştir. Hekim Birliği olarak şiddetin ülkemiz gündeminden çıkması için çok daha ciddi çalışmalar yapacak ve insiyatif alacağız.

Meslektaşkarımıza  yapılan saldırıları  protesto ediyoruz.
Bugün Bursa Şehir Hastanesi'nde 1 günlük meşru iş bırakma kararımızı uyguladık.

1 Kasım 2023 tarihinde uygulanmak üzere Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi'nde 1 günlük meşru iş bırakma kararı alınmıştır.

Sağlıkta hizmet isteniyorsa Hekim ve sağlık çalışanlarına uygulanan, sistematik hale dönüşen şiddet derhal önlenmelidir.

Daha fazla tahammülümüz kalmamıştır. Etkili önlem, caydırıcı yasal düzenleme, vatandaşlarımızın daha duyarlı davranmasını sağlayacak kamu spotları gibi tedbirler derhal hayata geçirilmelidir.

Mecliste, içinde STK  temsilcileri de olan "Şiddet ile etkin mücadele ve çözüm komisyonu" acilen  kurulmalıdır. (Hekim Birliği)