Alper Demirbaş hocamızı kaybettik

Alper Demirbaş hocamızı kaybettik

Dünyaca ünlü organ nakli cerrahlarından Prof.Dr.Alper DEMİRBAŞ hocamızı kaybettik. Acılı ailesine, sevenlerine sabırlar diliyorum.

 

Antalyamızın çok önemli değeri, başarılı ameliyatlara imza atan, binlerce insana yeninden umut olanAlper Demirbaş hocamızı kaybettik. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar diliyorum.

Bir süre önce İstanbul'daki bir hastanede akciğer kanseri nedeniyle ameliyat edilen ve Antalya'ya dönen 60 yaşındaki Demirbaş, enfeksiyon nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.

Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Demirbaş, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Demirbaş, yurt içinden ve yurt dışından sayısız organ nakli ameliyatına imza atarak birçok insanın sağlığına kavuşmasına vesile olmuştu.

 

Değerli dostlar, sevgili hastalarım,
Aralıksız 28 yıldir sürdürdüğum Organ Nakli ameliyatlari ve 36 yıldır surdürdugum Genel Cerrahi ameliyatlarini, 25 Ekim 2023 tarihi itibariyle bıraktım.Kurucularından olduğum ve 15 yıldır başkanlığını yaptığım Medical Park Antalya Hastanesinden de ayni tarih itibariyle ayrıldım.Uzunluğunu bilmediğim bir süre herhangi bir hastanede çalışmayacağim.
Meslek hayatim boyunca her dakikamı değerli kılan ve hastalıklarının tedavisi için elimden gelen herşeyi yaptığım tüm hastalarıa ,bana destek olan-olmayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Ben her birinize hakkımı helâl ediyorum, lütfen sizler de helâl ediniz.
Sağlıklı günlerde yeniden görüşebilmek umuduyla..
Prof.Dr. Alper Demirbaş

 

 

Güvenç Dağüstün    “ Geçtiğimiz Ağustos ayının sonunda Antalya’da 60. doğum günü için bulaşacaktık. Ağustos başında bir mesaj yazdı: “Güvenç, bana dördüncü evre akciğer kanseri teşhisi kondu. Doğum günü partimi iptal ediyorum. Ölümüme yakın kutlamak komik olur” diyordu. Aradım hemen. Uzun uzun konuştuk. “Hoca, sen yenersin. Kanser senden korksun” falan diye geveledim. Adeta o beni teselli etti. Az önce gidişini öğrendim. Prof. Dr. Alper Demirbaş. Olağanüstü bir transplantasyon cerrahıydı. Meslek hayatı boyunca binlerce kişiye can verdi. Dünya çapında bir doktordu. Alper Hoca, iyi bir insan, iyi bir solcu, harika bir dost, bir sanat aşığıydı. Bu kadar çok sevilen az insan tanıdım. Tarifsiz üzgünüm. Tüm ailesine, tüm hastalarına, tüm sevenlerine sabırlar diliyorum. Canım dostum, yerin hiç bir zaman doldurulamayacak. Hiç bir zaman unutulmayacaksın Alper Hoca! ” 

 

 

 

 

Eğitim ve Uzmanlık
1980 - 1986 - M.D, Hacettepe University School of Medicine Ankara-Turkey
1987 - 1988 - Compulsory service as a General Practitioner, Turkey
1987 - 1993 Residency in General Surgery Hacettepe University School of Medicine Dept. Of Surgery
1995 - 1997 Multiorgan Transplantation Fellowship University of Miami School of Medicine Dept. Of Surgery , Div. Of  Transplantation(ASTS approved)
1999 - Invited Faculty Kyoto University Faculty of Medicine, Dept. Of Transplantation and Immunology
2000 - Invited Faculty University of Essen Department of Surgery, Div. Of Liver Transplantation

 

Sertifikalar
Diploma of Medicine Hacettepe University School of Medicine,Ankara,Turkey Ministry of Health, Turkey
General Surgeon Ministry of Health, TurkeyECFMG (0-477-343-8)
University of Miami School of Medicine Multiorgan Transplant Fellow
ASTS Multiorgan Transplantation Fellowship
 

Mesleki Üyelikler
American Society of Transplant Surgeons
American Society of



Anahtar Kelimeler: Alper Demirbaş hocamızı kaybettik