Almanya 3 aylık acil vize veriyor!

Almanya 3 aylık acil vize veriyor!

Almanya ile yapılan görüşmeler sonrası, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen 2 büyük depremde mağdur olan vatandaşların, akrabalarının yanına gidebilmelerine olanak sağlanacak

 

Berlin Faeser Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada Almanya’daki Türk ve Suriyeli ailelere, afet bölgesindeki yakın akrabalarını barınmaları ve tıbbi tedavi görebilmeleri için bürokratik olmayan yollarla yanlarına almalarına imkan vermek istediklerini belirtti.
 

3 ay geçerli olacak ve hızlı verilecek vizelerin Almanya Dışişleri Bakanlığı ile mümkün kılacaklarını ifade eden Faeser, “Bu, acil durumda yardımla ilgilidir.” dedi.

Daha önce Berlin Eyaleti Başbakanı Franziska Giffey, eyalet hükümetinin, kentte yakınları olan depremzedelerin Berlin'e gelebilmeleri için ülkeye giriş şartlarını ve vize alma koşullarını kolaylaştırma konusunda mutabık kaldığını ifade etmiş, bazı siyasetçiler de depremlerden etkilenenlerin Almanya'ya, yakınlarının yanına geçici bir süreliğine gelebilmelerinin sağlanmasını istemişti.

 

Türkiye, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük hasara ve yıkıma yol açan iki büyük deprem sonrası yitirdiği canlara ağlıyor. Arama-kurtarma çalışmaları canhıraş bir şekilde devam ederken, enkazdan kurtarılan depremzedeler için de dört bir koldan çalışma yapılıyor. Bu kapsamda depremzedelerin, Almanya'daki akrabalarının yanına gidebilmelerine olanak sağlamak için Başbakan Olaf Scholz ile Berlin'de görüşmeler gerçekleşecek. Çalışmaların yakın zamanda nihayete ereceği öğrenildi.

"DEPREMZEDELERİN YAŞADIĞI 'İNSANİ DURUM' GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULACAK"

Alman Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Almanya'dan gidip orada depreme yakalanan ya da deprem bölgesinde yakınları olan Alman vatandaşı Türkler ve oturma izni sahibi Türkler için ayrıntılı açıklamalar yer aldı. Buna göre Almanya’da yakını olan deprem mağdurlarının, Almanya’ya gelebilmesi için “kural olarak” geçerli bir vizeye sahip olması gerektiği belirtilen açıklamada, “Ancak vize sürecinin bir parçası olarak sahadaki zorlu insani durum göz önünde bulundurulacaktır” denildi.

"DEPREM MAĞDURLARI VİZESİ"

Depremzedelerin önceki vize talep randevularının uzatılacağı, yeni randevuların Gaziantep dışındaki Alman temsilciliklerinden de verileceğini belirilen açıklamada, “deprem mağdurları vizesi” için gereken şartlar da açıkladı.

Bakanlığın açıklamasına göre, hızlı vize şu şartlar altında verilecek:

1) Önümüzdeki bir kaç ay boyunca (90 güne kadar) Almanya'da akrabalarının yanında kalmak isteyen depremzedeler, ziyaretçi vizesi için başvurabilir.

2) Vize için, planlanan kalış koşullarını gösteren bir belge, örneğin Almanya'daki bir yakının davetiyesi yeterlidir. Bunun yanı sıra, seyahat için gerekli mali koşulları yerine getirmek, örneğin uçak bileti ibraz etmek gerekiyor. Ayrıca, davet eden tarafın, gelen kişinin geçimini sağlayabileceğini taahhüt etmesi ve kanıtlaması lazım. Bu yoksa, gidecek kişinin orada geçimini sağlayacak miktarda parasının olduğunu kanıtlaması.

3) Seyahat sağlık sigortası yaptırmak mutlaka gereklidir. Ayrıca kişinin, 90 günün sonunda döneceğini de taahhüt etmesi, buna inandırması gereklidir. Almanya’da yaşayanların, depremzede yakınları için “davetiye” formunu, bulundukları belediyeden alması gerekiyor. Bu işlemler de oldukça hızlı yapılabilecek.

4) Başvurular buna göre, çok hızlı şekilde vize başvuruları sonuçlandırılacak. Gaziantep'ten daha önce randevu almış olanların yeniden randevu almasına gerek olmayacak.

 



Anahtar Kelimeler: Almanya aylık veriyor!
Mehmet açar
12.02.2023 13:02:34
Deprem acıl yardım bekliyor