Aile Hekimleri iş bırakıyor!

 Aile Hekimleri iş bırakıyor!

Aile Hekimlerinin tepkisi çeken ve uygulamada sıkıntılara neden olacağı düşünülen Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne tepki olarak iş bırakma kararı alındı.

Gaziantep –Kilis Tabip Odası Yönetimi, 16 ve 27 Ağustos tarihlerinde iş bırakacak olan Aile Hekimlerine destek vereceklerini açıkladı.

 

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği, 30 Haziran 2021 tarihinde 31527 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak 01 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüğe girdi. Yönetmelik kapsamında, , görevleriyle ilgili olarak sosyal medya paylaşımı yapan, tweet atan aile hekimine 50 ceza puanı kesilecek, basına üç kez izinsiz konuşan aile hekiminin sözleşmesi yenilenmeyecek.

 

“KONUŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Yönetmeliğe ilişkin daha önce gazetemize açıklamalarda bulunan Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Üyesi ve Gaziantep Aile Hekimliği Derneği Başkanı Doğan Eroğulları, “Bizim konuşmamız yasak değil, tam tersi görevimizdir. Biz konuşmazsak suç işlemiş oluruz. Bizler görevimize seçilirken, emeğin ve çalıştığımız arkadaşlarımızın haklarını savunmak için görev alıyoruz. Biz konuşmaya devam edeceğiz, onlar düşünsün. Süreci yönetemediklerini dile getirenleri yasaklamaya çalışıyorlar. Bizim açımızdan kabul edilebilir bir yönetmelik değil. Ceza ve fesihleri kolaylaştırmak için çıkarılmış bir yönetmelik. TTB Merkez Konseyi olarak dava açacağız. İnsanları susturmak istiyorlar, bu kabul edilebilir bir şey değil. Halkın sağlığını ve sağlık çalışanlarının haklarını korumak için savunmak için konuşuyoruz. Kişilere, partilere muhalif değiliz. Biz yanlışa muhalif, doğruya desteğiz. Konuştuğumuz her şey kamu yararı, çalışanları yararı ve halkın sağlığı içindir. Bu nedenle konuşmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

 

İŞ BIRAKMA KARARI ALINDI

 

Yönetmeliği uygulanmasında yaşanan sıkıntılar sonrası Aile Hekimleri, yönetmeliğe tepki göstermek amacıyla iş bırakma kararı aldı. Aile Hekimleri, 16 Ağustos Pazartesi Günü ve 27 Ağustos Cuma günü olmak üzere iki gün iş bırakacak.

 

TABİP ODASI DESTEK VERECEK

 

Aile Hekimlerinin aldığı iş bırakma kararına Gaziantep-Kilis Tabip Odası’ndan da destek geldi. Gaziantep-Kilis Tabip Odası Yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, “30 Haziran 2021 tarihinde yayımlanan ve ciddi hak kayıplarına yol açan ceza niteliğindeki “Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği’ne karşı 16 ve 27 Ağustos tarihlerinde yapılacak iş bırakma eylemlerinde tüm aile hekimlerimizin ve aile sağlığı çalışanlarımızın hak arama mücadelelerinde yanında olacağız” denildi.(megahaber27)