Aile hekiminiz iş bırakıyor. Ona sahip çıkın!

Aile hekiminiz iş bırakıyor. Ona sahip çıkın!

Dr. Ercan Küçükosmanoğlu:'Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğine karşı çalışanların seslerini duyurabilmek, amacıyla; 16 Ağustos günü ülke genelinde bir günlük iş bırakıyoruz. Genel Sağlık İş Gaziantep olarak Pazarte

Dr. Ercan Küçükosmanoğlu:''Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğine karşı çalışanların seslerini duyurabilmek, amacıyla; 16 Ağustos  günü ülke genelinde bir günlük iş bırakıyoruz. Genel Sağlık İş Gaziantep olarak Pazartesi günü Saat:12:30 da Kırkayak parkında toplanıp basın açıklaması yaptık.''

 

Yapılan Açıklamada:

 

30 Haziran 2021 tarih ve 31527 sayılı Resmi Gazete Cumhurbaşkanı’nın Karar No: 4198 sayılı kararı ile Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği yayınlanmıştır. Sendikamıza yapılan başvurularda bu Yönetmeliğin birçok hükmünün aile hekimliğinde görev alan sağlık çalışanlarının aleyhine düzenlemeler içerdiği, çalışma şartlarının ağırlaşmasına, fesih işlemlerinin kolaylaşmasına, iş yükünün artmasına karşılık ödemelerin azalmasına, iş güvencesinin ortadan kalkmasına neden olacağı nedenleriyle bu Yönetmeliğe karşı çıkıyoruz.

 

Yönetmelikle Aile Sağlığı Merkezi Çalışanlarının  iş güvencesi  ortadan kalkıyor, iş yükü artırılıyor ve medya yasağı getiriliyor. Aile  Sağlığı Merkezi Çalışanlarına  kaldıramayacakları  bir iş yükü veriliyor, hem de katsayı düzenlemesi yapıp maaşlar yüzde 10 oranında azaltılıyor. Ayrıca kronik hasta izlem ve takiplerine getirilen yeni düzenlemeyle günde 20-30 kronik hasta takibi yapılması gerekiyor. Ancak kronik hasta izlemleri için Aile Hekimleri 30 dakika ayırıyor ve mesai saatleri bunun için yeterli değil.

 

Koronavirüs Salgını süresince özveriyle en önde çalışan Aile Sağlığı Merkezi Çalışanlarının, ekonomik olarak desteklenmesi gerekirken, ekonomik açıdan sıkıntıya sokulması, yalnız Aile Sağlığı Merkezi Çalışanlarını değil tüm halkımızın sağlığını ilgilendirmektedir. Bu nedenle Siyasi iktidardan bu yönetmeliği geri çekmesini bekliyoruz. Tüm ülkede bugün bu amaçla Aile Sağlığı Merkezlerinde İş bırakılıyor. Bir araya gelen sendikalar ve meslek örgütleri olarak birlikte mücadelemiz eylem takvimi çerçevesinde  haklarımızı alana kadar devam edecektir.

 

GENEL SAĞLIK iŞ  GAZİANTEP İL TEMSİLCİLİĞİ