AİDS teşhisi muamması

AİDS teşhisi muamması

Erkek doktor , Erkek doktora

 

Eh be doktor , oldu mu böyle 

Konya’da özel bir hastanede uzman doktor olarak çalışan D.U, iddiaya göre yakın arkadaşlarından birine aşık oldu.

Ne var ki aşık olduğu arkadaşı M.H. nişanlıydı. D.U., M.H.'ye HIV testi yaparak ona AIDS  olduğunu söyledi.

Hayatı bir anda kabusa dönen mağdur M.H., psikolojik rahatsızlık geçirdi. Hem evlenme hayali kurduğu nişanlısından hem de işinden ayrıldı.

2 buçuk yıl boyunca AIDS ilacı kullanan M.H., bir süre sonra doktorun çelişkili ifadelerinden şüphelenip başka bir hastanede daha test yaptırdı. HIV testinin negatif olduğunu öğrenince şok yaşadı.

AIDS olmadığını öğrenen M.H., doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

Uzun süredir süren dava bu hafta sonuçlandı. Mahkeme heyeti uzman doktora, ‘Resmi Evrakta Sahtecilik ve Cinsel Taciz’ suçundan dolayı 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

(Konya Hakimiyet)

————————

Başka bir haberin anlatılış şekli 

Konya'da yaşanan olayda M.H. 2018 yılında özel bir hastanede enfeksiyon hastalıkları uzmanı olarak görev yapan arkadaşı Dr. D.U'ya HIV testi yaptırdı. Doktor D.U. yapılan kan testi sonucunda M.H'ye HIV teşhisi koyup, biran önce tedaviye başlaması gerektiğini söyledi. D.U., M.H'ye bir hafta sonra yaptırdığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından da takip edilen doğrulama testinin de pozitif çıktığını söyledi. M.H. 2018 yılının Ağustos ayından itibaren de ilaç kullanmaya başladı. Her yıl tekrar kontrolden geçen M.H. pozitif olduğunu duydukça ilaçları kullanmaya devam etti. M.H. bu süre boyunca psikolojik olarak çöküntü yaşarken hem işinden hem de 1 yıllık nişanlısından ayrıldı.

Dosya hakkında açıklama yapan avukat Elife Kazancı, 'Sanığın aynı yerden müvekkilime HİV virüsü raporunu çıkardığı ve aynı kurumda laboratuvar sorumlusu olarak çalıştığı enfeksiyon hastalıkları uzmanı olarak görev aldığı ve halen çalışmaya devam ettiği bu nedenle cezanın artırılması gerektiği cinsel tacizle ilgili artırım maddelerinin kullanılması gerektiğini düşünüyoruz.' dedi.

 

Kazancı Hukuk açıklaması şu şekilde; 

Doktor tarafından platonik bir durum söz konusu. Müvekkilimizin nişanlısı vardı o tarihlerde.

Test yapıyor ve müvekkilimiz hasta olmadığı hâlde HIV+’sin diyerek 3 yıl boşu boşuna ağır bir tedavi uyguluyor

Yerel mahkeme karar verdi. Resmi belgede sahtecilik ve cinsel taciz suçlarından cezaya hükmolundu. Ancak karar kesin karar değil istinaf yolu açık.

Sanık hâlâ mesleğe devam ediyor ve yurt dışına çıkış yasağı konulmadı.

 

 



Anahtar Kelimeler: teşhisi muamması