4.Girişimsel Nöroloji Sempozyumu Gaziantep’te yapıldı

4.Girişimsel Nöroloji Sempozyumu Gaziantep’te yapıldı

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim dalından Prof. Dr. Semih Giray sempozyum başkanı idi, Hocamıza Girişimsel Nöroloji ye katkılarından dolayı, Türk Nöroloji Derneği tarafından plaket takdim edildi.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilimdalından Prof. Dr. Semih Giray sempozyum başkanı idi, Hocamıza Girişimsel Nöroloji ye katkılarından dolayı, Türk Nöroloji Derneği tarafından plaket takdim edildi. 90 katılımın olduğu bu toplantıda Türkiye nin inme konusunda en deneyimli hocaları görev aldı ve tecrübelerini genç girişimselci nörologlarla paylaştı. Kongreye ev sahipliği yapan Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilimdali öğretim üyelerinden Prof Dr Semih Giray ve Doç.Dr Yusuf İnanç; kongreye katılımın yüksek olduğunu ve ülkemizde girişimsel işlemlere ilginin her geçen gün artarak devam ettiğini belirttiler. Her zaman heyacanlı, dinamik ve sürekli kendini yenileme gayretinde olan Girişimsel Nöroloji ailesi olarak bu defa Gaziantep’de,  21-22 Mayıs tarihlerinde Shimall Deluxe Otel’de IV. Girişimsel Nöroloji Eğitim Toplantısı için buluşma gerçekleşti .   Prof Dr Semih Giray  " Girişimsel Nöroloji olarak her zaman ana ilkemiz büyüyen bir ailede daha kaliteli ve yurtdışında söz sahibi olan bir grup olmaktır diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.

Yaptığımız girişimsel inme müdahelelerinin hastaya iyi klinik sonlanım olarak yansıması en büyük sevincimiz ve dileğimizdir. Bu sevinci yaşamak yalnızca hastaya teknik olarak müdahele ile mümkün değildir. Gerek vaka seçimi, gerekse vaka yönetimi ve nöroyoğunbakım süreçleri oldukça hayati öneme sahiptir. İşlem sırasında ortaya çıkabilecek komplikasyonların yönetimi, hangi durumda agresif hangi durumlarda konservatif kalma kararı ancak çok iyi bir donanım ve bilgi birikimi ile mümkün olabilir. Endovasküler tedavilerde bu kolektif görüşlerin en üst seviyelere taşındığı yerlerden biride Çalışma Grubumuzun Eğitim Toplantılarıdır. Her zaman hedefimiz ülkemizdeki nörogirişimselci sayımızı nicelik olarak değil nitelik olarak da yani kaliteli, donanımlı, birkaç yabancı dil bilen, vizyon sahibi uzmanlar ve akademisyenler yetiştirerek artırmaktır.

Bu seneki toplantımız Modüler eğitim sistemi şeklinde düzenlendi . Modüler eğitim sistemi ile özellikle vasküler nöroloji ve girişimsel nöroloji, nöroyoğunbakım ve nörosonoloji konusunda deneyimli ve söz sahibi hocalarımızdan destek almayı planladık. Bu tarzda eğitim programları ile sertifikasyon süreçlerimize daha güçlü destek vermiş olacağız. Modüler eğitim sistemine ilave olarak uygulanacak sınav süreci ile de daha iyi ve daha güncel endovasküler eğitim programları hazırlamak ana amacımızdır.

Eğitim toplantımızın bu seneki onur konuğu Girişimsel Nörolojinin ülkemizdeki ilk ve kurucu hocalarından olan Prof.Dr.Gazi Özdemirdir , t,m katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum dedi.