2,5 Aylık Suriyeli Minik Hacer’in Kalbine Şifalı Dokunuş

2,5 Aylık Suriyeli Minik Hacer’in Kalbine Şifalı Dokunuş

Suriyeli çiftin dünyaya gelen, Hacer adını verdikleri bebeklerinde yenidoğan döneminde kalbinde damar darlığı teşhisi konulması üzerine balon anjioplasti işlemi yapılmış.Yapılan operasyondan 2 ay sonra Suriyeli aile Minik Hacer’de anorm

Suriyeli çiftin dünyaya gelen, Hacer adını verdikleri bebeklerinde yenidoğan döneminde kalbinde damar darlığı teşhisi konulması üzerine balon anjioplasti işlemi yapılmış.Yapılan operasyondan 2 ay sonra Suriyeli aile Minik Hacer’de anormallikler olduğunu gözlemiş. Minik Hacer’de, az emme, emerken terleme ve çabuk yorulma, kilo alamama, dudaklarda morarma, zor nefes alıp verme şikayetleri sebebiyle Özel Gaziantep Sevgi Hastanesine başvurdu.

 

Gaziantep Özel Sevgi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzman Dr. Hüseyin Yıldız,”Hastamız bize geldiğinde yaptığımız tetkik ve incelemelerde yenidoğan döneminde koartasyon nedeniyle balon anjioplasti işlemi yapılmış olduğu ve o dönem işlem başarılı olmuş, ancak takiplerde balon uygulanmış koarte bölgede tekrar daralma olduğunu gördük.Hem Gaziantep Ünivesitesi’nde yapılan muayenesinde hemde bizde yapılan muayene ve EKO da daralmış olan koarte bölgeye tekrar balon işleminin başarılı olamayacağı kanaati ortaya çıkmıştı.

 

Bunun üzerine Minik hastamıza açık kalp cerrahisi planladık.  Ameliyat öncesi gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra hastamızı ameliyata aldık. Ameliyat sonrası yoğun bakıma aldık.2 gün entübe mekanik ventilatöre bağlı olarak takip ettikten sonra hastanın hemodinamisinin stabilleşmesi üzerine ekstübe ettik.Yaklaşık 1 hafta yoğun bakımda takip ettikten sonra hastamızı servise çıkartık. Ameliyat sonrası yapılan kontrol ekokardiyografilerinde koarktasyonun tamamen düzeldiği ve rezidüel darlığın kalmadığını gördük. Bu sonuç hastanın çok başarılı bir ameliyat geçirdiğinin göstergesidir. Minik hastamız şuan genel durumu gayet iyi, kardiyak açıdan hiçbir problemi kalmadı.

 

Hastamızın belli aralıklarla ekokardiyografi ile takiplerine devam edeceğiz. Hastamızda hiçbir komplikasyon gelişmeden ve rezidüel darlık kalmadan ameliyatını olup sağlığına kavuşması nedeniyle ekipçe çok mutluyuz. Benzer rahatsızlıkla dünyaya gelen ve müdahala edilmeyen bebeklerin bir çoğunun kısa süre sonra yaşamlarını yitirdiğine dikkat çeken Dr.Yıldız; Merkezimizi kurduğumuz 2017 yılından itibaren çok sayıda başarılı koarktasyon cerrahisi ameliyatı ve başka bir çok multiple konjenital kalp hastalıklı hastaların ameliyatlarını başarı ile gerçekleştirdiklerini ifade etti.” Burada güçlü bir kadroyuz, hep birlikte el ele vererek doğuştan kalp hastalıklı bebekleri sağlığına kavuşturmayı amaçlıyoruz. Ancak öncelikli dileğimiz hiçbir konjenital kalp hastasının olmamasıdır.

 

“Bebeğimize kavuştuğumuz için mutluyuz”

Suriyeli Aile bebeklerinin zor bir dönem geçirdiğini dile getirerek,Özel Gaziantep Sevgi Hastanesi Doktorları ellerinden geleni yapmaya çalıştı.Bebeğimizi sağlığına kavuşturdular. Çocuğumuza ve çocuğumuzda sağlığına kavuştuğu için çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı.