Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Yılmazkaya; “Salgında Çözüm Aşılama ve Tam Kapanma”

Yılmazkaya; “Salgında Çözüm Aşılama ve Tam Kapanma”

Koronavirüs Salgının etkisinin sürdüğü Gaziantep’te Ekim-Kasım döneminde günlük vaka sayıları 2 binlere yükselmişti. Aralık ayında uygulanmaya başlanan sokağa çıkma kısıtlaması ile birlikte vaka sayılarında önemli oranda azalm

Koronavirüs Salgının etkisinin sürdüğü Gaziantep’te Ekim-Kasım döneminde günlük vaka sayıları 2 binlere yükselmişti. Aralık ayında uygulanmaya başlanan sokağa çıkma kısıtlaması ile birlikte vaka sayılarında önemli oranda azalma meydana geldi.

 

Kent genelinde azalan vaka sayılarını değerlendiren CHP Gaziantep Milletvekili Op. Dr. Bayram Yılmazkaya, vaka sayılarında yaşanan düşüşün sevindirici olduğunu ancak vaka sayılarının düşmesinin tek başına anlamlı olmadığını kaydetti. Salgına karşı aşı ve tam kapanmanın gerekli olduğunu söyleyen Yılmazkaya, Ocak ayı itibariyle aşılama işlemlerine başlanılması gerektiğini söyledi.

 

Mart ayından bu yana etkisini sürdüren Koronavirüs Salgınına karşı alınan tedbirler neticesinde vaka sayılarında önemli oranda düşüş yaşandı. Geçtiğimiz hafta sonu kente gelen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Gaziantep’te de vaka sayılarının yüzde 35-40 oranında azaldığını açıklandı. Bakan Koca’nın açıklamlarını değerlendiren CHP Gaziantep Milletvekili Op. Dr. Bayram Yılmazkaya, Koronavirüs Salgınının kentteki etkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

VAKALAR AZALDI

Gaziantep’te vaka oranlarının yüzde 35-40 oranında azaldığını kaydeden Yılmazkaya, “Salgına ilişkin resmi bilgiler elimizde olmamakla birlikte, bize gelen bilgiler doğrultusunda son 10 gündür vakaların azaldığını gözlemliyoruz. Yoğun bakım servislerde az da olsa yer bulunabiliyor, servislerde de yatışların azaldığı gözleniyor.”

 

KISITLAMALARDA ETKİLİ OLDU

Vakaların azalmasında kısıtlama kararlarının etkili olduğunu anlatan Yılmazkaya, “Hayata geçirilen uygulama kararları ile birlikte vakaların gerilediğini görüyoruz. Sokağa çıkma yasakları, 20 yaş ve 65 yaş altı vatandaşlara yönelik kısıtlamalar, kafe, lokanta gibi alanlarda kısıtlama uygulanması etkili oldu. Benim gördüğüm kadarıyla ulaşımda yoğunlukların engellenmesi noktasında bir eksiklik var. Bu noktada belediyenin ulaşım sektöründe hizmet veren esnafın zararını karşılayarak, bu sorunu ortadan kaldırılması gerekiyor. Sağlık Bakanı da Gaziantep’te vakaların azaldığını söyledi. İnşallah bu vaka oranları daha da düşer.”

 

AŞILAMA OCAK AYINDA BAŞLAMALI

Aşı konusunun önemli olduğunu vurgulayan Yılmazkaya, “Çin’den sipariş edilen aşılarla ilgili net açıklama yapılması gerekiyor. Bu konuda şeffaf olunması gerekiyor. Madem ki dünyanın güçlü ülkeleri arasındayız, kendi aşımızı kendimiz üretmeliyiz. Türkiye’de devam eden FAZ-3 çalışmalarını hızlandırılması gerekiyor. Aşı merkezlerinden hızlı bir sonuç alınması gerekiyor. Aşı bizim için büyük bir umut. Bilim Kurulu tarafından açıklanan riskli gruplardan başlanarak, aşılama işlemlerinin yapılması gerekiyor. Ocak ayı itibariyle aşılama işlemlerinin yapılması gerekiyor.”

 

ÇÖZÜM AŞILAMA VE KAPANMA

Açıklamalarını sürdüren Yılmazkaya, “Aşı olmadığı sürece vaka sayılarında meydana gelen azalmalar yalnız başına bir anlam ifade etmiyor. Vaka sayıları yeniden artabilir, bu noktada rehavete kapılmamak gerekiyor. Pandemiye karşı çözüm aşılama ve kapanmadır. İkisini aynı anda yapmak gerekiyor. Bilim Kurallarımız, Çin’den gelecek olan aşının FAZ-3 çalışmaları hızlıca yapılmalı” diyerek sözlerini noktaladı.(megahaber27)