Türkiye'nin en zengin 10 ismi açıklandı!

Türkiye

ABD merkezli Forbes dergisi, 2021 yılı dünyanın en zengin kişileri listesini açıkladı. Listeye Türkiye'den tanıdık isimler de girdi. Türkiye'nin en zengin ilk 10 isminin serveti ise 29,8 milyar dolara ulaştı.Gaziantep Merkezli Erdemoğlu Hol

ABD merkezli Forbes dergisi, 2021 yılı dünyanın en zenginleri listesini yayımladı. Dünyada Jeff Bezos 177 milyar dolarlık servetiyle ilk sırada yer alırken, Türkiye’den ise Murat Ülker 6,3 milyar dolarla ilk sıraya yerleşti. Açıklamada Türkiye’de dolar milyarderi sayısı son bir yılda 4 artışla 27’ye ulaştığı belirtildi.

 

DÜNYANIN EN ZENGİNLERİ AÇIKLANDI

 

Amazon’un CEO’su Jeff Bezos, 177 milyar dolarlık servetiyle dördüncü kez ilk sırada yer aldı. Geçen yıl listede 31’nci sırada yer alan Elon Musk, bu yıl 2’nci sırada kendisine yer buldu.

 

Listeye bu yıl 493 yeni isim katıldı. Bu yıl milyarderler listesine girenlerin toplam servetleri geçen yılki 8 trilyon dolardan 13,1 trilyon dolara yükseldi.

 

TÜRKİYE’NİN EN ZENGİN 10 İSMİ BELLİ OLDU

 

Türkiye’de ise Murat Ülker, 6,3 milyar dolarlık servetiyle ilk sırada yer aldı. 2020 yılına göre servetini yüzde 46,5 artıran Ülker, dünyada da 421. sırada yer aldı. Ülker, geçen sene dünyada 414. sıradaydı.

 

Türkiye’de listede ikinci sırada 4,4 milyar dolarlık servetiyle Erman Ilıcak yer aldı. 2020’ye göre servetini yüzde 41,9 artıran Ilıcak, dünyada 655 sırada yer aldı ve dünyanın en zengin ilk 1000 kişisi arasına giren iki Türk zenginden biri oldu.

 

Türkiye’nin en zengin ilk 10 kişisinin serveti, 29,8 milyar dolara ulaştı.

 

Türkiye’deki en zengin 10 isim ve servetleri şöyle sıralandı:

 

Murat Ülker 6,3 milyar dolar

 

Erman Ilıcak 4,4 milyar dolar

 

Ferit Şahenk 3 milyar dolar

 

Filiz Şahenk 2,8 milyar dolar

 

S. Sevim Arsel 2,3 milyar dolar

 

Sezai Bacaksız 2,3 milyar dolar

 

M. Rahmi Koç 2,3 milyar dolar

 

Nihat Özdemir 2,3 milyar dolar

 

Mustafa Küçük 2,1 milyar dolar

 

İbrahim Erdemoğlu 2 milyar dolar

 

 

İBRAHİM ERDEMOĞLU KİMDİR?

 

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, baba mesleği olan halı ticaretine üniversite yıllarında başladı. Üniversite eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nde tamamladı. Hem çalışıp hem okuyan İbrahim Erdemoğlu babası Mehmet Erdemoğlu’nun ilke ve değerleri doğrultusunda iş hayatına yön verdi. Mehmet Erdemoğlu, ahilik kültüründen geliyordu ve asla yalan söylememeyi, dürüstlükten şaşmamayı, ödemelerini zamanında yapmayı, çalışanlarının ücretini alın teri kurumadan ödemeyi, kazandığını paylaşmayı ve hoşgörüyü benimsiyordu.

 

İbrahim Erdemoğlu 1962 yılında Besni’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Gaziantep’te bitirdi. Aktif iş hayatına 1983 yılında başladı. 1998 yılında, bugün parça halı sektöründe dünya lideri olan Merinos Halı’yı kurdu. Parça halı ve iplik üretimindeki başarısının ardından 2005 yılında köklü bir duvardan duvara halı markası olan Dinarsu’yu Akkök Grup’tan devraldı. 2015 yılında polyester elyaf, filament, polyester bazlı polimerler konusunda dünyanın önde gelen üreticilerinden olanSasa Polyester A.Ş. şirketininhisselerinin 51’ini Sabancı Holding’den satın aldı. Zorunlu pay alım teklifi sonrası Ağustos 2015 tarihi itibariyle Erdemoğlu Holding’in Sasa Polyester A.Ş’deki hisse oranı 84,80’e ulaştı.Evli ve üç çocuk babası olan İbrahim Erdemoğlu doğduğu, büyüdüğü, gönülden bağlı olduğu şehirler ve insanları için çeşitli kurumsal sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirdi. Kazandıklarını paylaşmayı ilke edindi. Camilerden, taziye evlerine, okullardan müzeye, polis merkezinden öğrenci yurtlarına, parklardan sağlık ocağına kadar pek çok yapıyı yurdumuz insanına hediye etti. Son olarak da Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesini hayata geçirdi.İbrahim Erdemoğlu, gurur duyduğu çalışanları, dünya çapındaki son teknolojiyle donattığı üretim alanları, ihracat şampiyonu olduğu firmaları ile kariyer hayatına yeni hayalleri ve hedefleri doğrultusunda devam etmektedir.