Şehir Hastanesi 2023’e inşallah!!!

Şehir Hastanesi 2023’e inşallah!!!

Sağlıkta devrim diye nitelendirilen şehir hastaneleri projeleri, sağlık altyapımızın gurur kaynağı haline geldiler.

Sağlıkta devrim diye nitelendirilen şehir hastaneleri projeleri, sağlık altyapımızın gurur kaynağı haline geldiler.


İlk etapta 18 şehir hastanesi projelendirildi. Bu hastanelerin ekseriyetinin temelleri 2013- 2015 tarihlerinde atıldı. Gaziantep Şehir Hastanesi’nin temeli 2013 yılında atıldı.


O tarihte temeli atılan Adana, Yozgat, Manisa, Elazığ ve Ankara Şehir Hastaneleri hizmete girdi. 2014 de temeli atılan Mersin, Isparta ve İstanbul Başakşehir Hastaneleri de hizmete alındı. Daha ötesini diyeyim; 2015’de temeli atılan Eskişehir ve Bursa Şehir Hastaneleri de hizmete girmeleri çok oldu.


Ya Gaziantep Şehir Hastanesi?


İşte onu ne siz sormuş olun ne de ben bildiğimi söylemiş olayım.


Ha çok ısrar ederseniz de…


Bin 875 yataklı hastanemizin hizmete gireceği tarih, resmi kayıtlarda 2021 yılı olarak görünüyor. Resmi kayıt dediğim de Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yazılanı diyorum.


(bkz. https://sygm.saglik.gov.tr/TR,33960/sehir-hastaneleri.html )


Bence, Sağlık Bakanlığı bilgi güncellemesi yapmalı. Gaziantep Şehir Hastanesi’nin 2021 yılında hizmete girmesi imkânsız. En iyimser ihtimalle, hizmete giriş tarihinin 2023 yılı olarak güncellenirse, en azından bu minvalden gelen sorularla kafaları şişmez!


Yazınca, Gaziantep’in derdi seni mi gerdi diyorlar?


Yazmayınca da nereye kadar üç maymunu oynayacaksınız suçlamalarına maruz kalıyoruz.


Gel de yazma…


Ey Gaziantep’imin 14 vekili….


Evet evet, sözümün tamamı alayınıza…


Ben, muhalefet vekiliyim veya ben, ittifakın küçük ortağıyım gibi mazeretlere hiç sığınmayın!


Haydi biri bakan kontenjanından, bir öteki bölücü terör örgütü parti kontenjanından 12 vekil diyeyim.


Bakanın özgül ağırlığının, tüm vekillerin toplamından daha fazla olduğunu da parantez altına aldığım unutulmasın.


Mesela ittifakın küçük ortağında, bir doktor vekil var. Ana muhalefette iki vekil var ki ikisi de sağlıkçı… Biri doktor, öteki eczacı… İyi Partilisi deseniz CV’sinde Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü yazan birinden söz ediyorum…


Herkesten önce sizlerin öne atılması gerekiyor. Gaziantep’i ilgilendirmeyen onlarca kel alaka soru önergeleri verip duruyorsunuz. O soru önergelerinde Gaziantep Şehir Hastanesi var mı? Benim bildiğim yok. Yine de peşin hükümlü olmayayım. Haydi var diyelim. Varsa kaç kez dile getirdiniz?


Sağlık Bakanı’na ve Cumhurbaşkanlığı makamına kaç kez, Gaziantep Şehir Hastanesi ne zaman hizmete girecek diye sordunuz? Sordunuzsa eğer, takipçisi oldunuz mu?


İktidar vekillerine diyecek haneğin uluğu öyle sözlerim var ki… neye yarar?


Eğer bugün, Gaziantep Şehir Hastanesi hizmete girmemişse, bu ayıbın büyüğü onlara yazılır.


Pandemi hayatımıza girmeye başladığı geçen yıl Mart ayında Gaziantep Şehir Hastanesi’nin inşaatı durdu. Takipçisi ve iş bitirici olmadıkları için o tarihten beri, Karataş’ın tepesinde beton yığını halinde öylece duruyor.


Pandemi süresince bir bir şehir hastaneleri hizmete alınırken… Gaziantep Şehir Hastanesi’ne tek bir çivi çakılmadı.


Her havaalanı dönüşlerinizde, o devasa beton yığınını görünce hiç mi içiniz cız etmedi. Haydi cızdan vazgeçtim… Canınızı da mı sıkmadı?


İktidar partisinin il başkanı zat, sözüm size de…


Üstünüze vazife olmayan konulara müdahil olduğunuz kadar, şehir hastanesi meselesiyle ilgilenseydiniz beddua yerine dua alırdınız.


Hatta 15 Temmuz sonra KHK ile el konulan özel hastaneyi ziyaret ettiğinizde, twitterdan, “Milletimizi yeni bir sağlık tesisi ve yeni bir hizmet kazandırdık” trajikomik paylaşımınızdan bir nebze olsun kurtulurdunuz.


Hanek çok ama anlayana…


Ne diyeyim?


Allah’ınızla ıstıfıl olun!

(Ruhi Aytaç/haber342)