Prof.Dr.Turgut Zileli hayatını kaybetti.

Prof.Dr.Turgut Zileli hayatını kaybetti.

Merhum Başbakan Bülent Ecevit'in doktorlarından Hacettepe Tip fakültesi Nöroloji Anabilim Dali kurucusu Prof.Dr.Turgut Zileli, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

5 Kasım 2006’da yaşamını yitiren Bülent Ecevit’in tedavisini yürüten ve Türk nöroloji camiasında ‘hocaların hocası’ olarak anılan emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Turgut Zileli (98), dün akşam saatlerinde tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesinde çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalında uzun süre çalıştıktan sonra 24 yıl da Başkent Üniversitesinde görev yapan Prof. Dr. Zileli’nin, 3 aydır hastanede tedavi gördüğü belirtildi.

 

NÖROLOJİ DERNEĞİNDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

 

Türk Nöroloji Derneği, Prof. Dr. Zileli’nin ölümüyle ilgili başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda, “Ülkemizde nörolojinin gelişimi ve tüm ülkeye dağılan nörologların yetişmesinde çok değerli katkı ve emeği olan hocamız Prof. Dr. Turgut Zileli’yi 22 Mart 2021 tarihinde kaybetmiş bulunuyoruz. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlayan akademik hayatını, 1997 yılından günümüze kadar Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde genç doktor ve uzmanların eğitiminin çok önemli olduğunu her zaman vurgulayarak özveri ile sürdüren değerli hocamızı daima saygıyla ve sevgiyle, onun yetiştirdiği doktorlar olarak gururla anacağız. Tüm nöroloji topluluğunun başı sağ olsun” denildi.

 

Hacettepe Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı kurucularından emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Zileli vefat etmiştir. Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Leyla Zileli’nin eşi Turgut Zileli’nin cenazesi, 24 Mart 2021 Çarşamba günü Bilkent Doğramacızade Ali Sami Paşa Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığında defnedilecektir. 

 

***

Dün Hacettepe Tıp Fakültesi Nöroloji bölümü kurucusu, ülkemizin bu alandaki duayen hocası Prof.Dr.Turgut Zileli hocamızın 98 yaşında vefat haberini aldık. Rahmetli İzzettin Barış hocam kendisini ve ağabeyi, İç Hastalıkları Bölümünün Hacettepe’deki kurucusu Prof.Dr.Şeref Zileli’yi ve Turgut beyin eşi Psikiatri’nin kurucusu Prof.Dr.Leyla Zileli’yi çok severdi. Zileli kardeşler, çocukken anne-babalarını kaybetmiş fakir bir aile. Devlet tarafından okutulmuş, yurt dışında çok zor şartlarda kendilerini yetiştirip Hacettepe Tıp Fakültesi’ni kuran ekibin içindeler. Ama bu koşullarda ülkemizin tıbbına eşsiz katkılar sağlayan gerçek mentorlar. Hepsi bilincimizde, bizler hayatta olduğumuz sürece yaşayacak. Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir demişti Atatürk, öyle gerçekten. Rahmet ve minnetle anıyorum.