Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Özkeçeci:Şantaj yapan gazeteci olursa, emniyete bildiririm'

Özkeçeci:Şantaj yapan gazeteci olursa, emniyete bildiririm

Gaziantep medyasında son dönemde en çok konuşulan şantaj gazeteciliği ile ilgili, MHP Milletvekili Sermet Atay’ın ardından, Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci’de açıklamada bulundu.

Gaziantep medyasında son dönemde en çok konuşulan şantaj gazeteciliği ile ilgili, MHP Milletvekili Sermet Atay’ın ardından, Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci’de açıklamada bulundu. Özkeçeci, “Şantaj gazeteciliği bizim de kulağımıza geliyor. Buna maruz kalan emniyete bildirsin” dedi. Gaziantep kamuoyunu son günlerde şantaj gazeteciliği meşgul ediyor. Bazı gazetecilerin işadamlarını, siyasileri, bürokratları ve STK temsilcilerini şantaja ve tehditle korkuttuğu iddia ediliyor. Kamuoyunda konuşulan iddialar Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci’ye soruldu. Özkeçeci, “Burada gerçekleri yansıtan, doğruları yazan gazeteciler bizim başımızın tacı. Ben şimdiye kadar şantaj görmedim. Yazılıyor, okuyorum ama ben görmedim. İl başkanı olarak bana ulaşan bir şey de yok. Şu bunu yapıyor diye bana gelen hiçbir şey olmadı. Gelirse de emniyetimiz burada ben anında iletirim" dedi.

 

ATAY’IN ARDINDAN SÖZ ÖZKEÇECİ’DE…

 

Son günlerde sosyal medyadaki tartışmalarla gündeme taşınan “şantaj haberciliği” ile ilgili açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, şantajcı gazetecilerin sektörden temizlenmesi gerektiğini vurgulayıp, “Bir iş adamına, siyasiye elinde olan veya olmayan iftira niteliğinde ucundan tutabileceği bir şey varsa bunu hemen paraya çevirmek istiyor” dedi.

 

ÖZEKEÇECİ NELER SÖYLEDİ?

 

Atay’ın bu açıklamaları Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci’ye soruldu. Gaziantep'teki şantajcı ve tehditçi gazeteciler ile ilgili tavrının ne olacağının sorulması üzerine cevap veren Eyup Özkeçeci, "Burada gerçekleri yansıtan, doğruları yazan gazeteciler bizim başımızın tacı. Ben şimdiye kadar şantaj görmedim. Yazılıyor, okuyorum ama ben görmedim. İl başkanı olarak bana ulaşan bir şey de yok. Şu bunu yapıyor diye bana gelen hiçbir şey olmadı. Gelirse de emniyetimiz burada ben anında iletirim" dedi.

 

SERMET ATAY NE DEMİŞTİ?

 

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay daha önce yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Siyasilere, il başkanlarına, ilçe başkanlarına, milletvekillerine, şehrin valisine, emniyet müdürüne, sanayicisine lütfen kim kapınıza gelip şu haberi yaparım bunun karşılığında bana şu parayı vereceksiniz diyorsa bunu bir an önce hızlı bir şekilde cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunun. Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurunda bulunun ki bundan adliye önünde hesap sorulsun bizde siyasi olarak hesap soralım. İftira niteliğinde bir bilgi geldiğinde teyit etmeden, 'Benim elimde böyle bir haber var siz bana şu kadar para verirseniz ben bu haberi kullanmam' diyebilen bazı şahsiyetlerin basın camiasına sızdığını görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde bununla ilgili gazete manşetleri de atıldı. Şantajcı gazetecilik eskiden beri vardır. Ama şu dönemde hala bir iş adamına, siyasiye elinde olan veya olmayan iftira niteliğinde ucundan tutabileceği bir şey varsa bunu hemen paraya çevirmek istiyor. Mesela bir iş adamı bir olay sebebiyle yargılanıyor. Henüz bir ceza almamış veya ceza almamış beraat etmiş. 'Efendim ben bunu çıkartırım, yayınlarım. Ben yayınladığım takdirde sen kendini ifade edinceye kadar çamur at izi kalsın. Senin aile itibarın, şerefin, iş adamlığın hepsi aşağıya iner. Bana şu kadar para verirsen ben bu haberi yazmam' diyen şahsiyetin kim olursa olsun Gaziantep basın camiası içerisinde yer almaması lazım.”(gazianteppusula)