Okul öncesi eğitim kurumlarından istihdam ve ücret uyarısı

Okul öncesi eğitim kurumlarından istihdam ve ücret uyarısı

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkili olan Covid-19 salgını sonrası normalleşme adımları atılmaya başlarken bir değerlendirme de Gaziantep Özel Anaokulları ve Okul Öncesi Eğitim Derneği (GAÖNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Ö

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkili olan Covid-19 salgını sonrası normalleşme adımları atılmaya başlarken bir değerlendirme de Gaziantep Özel Anaokulları ve Okul Öncesi Eğitim Derneği (GAÖNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Özkanad’tan geldi.

 

Salgının kontrol altına alınması ile birlikte yeni normalleşme sürecinde kademeli olarak tüm sektörlerde olduğu gibi okul öncesi kurumlarda belirli kurallar çerçevesinde hizmet vermeye başladı.

 

Bilindiği üzere 01 Haziran 2020 itibariyle 0-6 yaş çocuklara hizmet veren özel anaokulları, kreşler ve gündüz bakımevleri diğer sektörlere nazaran daha çok tedbir ve özenle yeniden faaliyetlerine başladılar.

 

Artan hijyen önlemlerinin yanı sıra kurumların öğrenci kontenjanlarının düşürülmesinin maliyetleri artıracağı belirtiliyor.

 

Bu konuda yazılı bir açıklama yapan Gaziantep Özel Anaokulları ve Okul Öncesi Eğitim Derneği (GAÖNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Özkanad şunları belitti.

 

Özkanad; “Artan maliyetler ve azaltılan öğrenci kontenjanlarına ek olarak açılış döneminin yaz aylarına gelmesi de hem işletmecileri ve hem de kadın istihdamının en yoğun olduğu bu sektördeki çalışanları zor durumda bırakacak.

 

En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın daha hijyenik ve daha güvenilir bir ortamlarda hizmet alabilmeleri için velilerimizin bu konuda daha duyarlı olması gerektiği bir süreçteyiz. Çocuklarımızın eğitim alacağı kuruluşlarda aranacak olan özelliklerde ön planda tutulması gereken kriterler kuruluşlara ek maliyet olarak yansıyacaktır.” dedi.

 

Gaziantep Özel Anaokulları ve Okul Öncesi Eğitim Derneği (GAÖNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Özkanad açıklamasına şöyle devam etti; “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi koşullarda eğitim alabilmesi için hem yetkililerden hem de değerli velilerimizden destek bekliyoruz. Kontenjanların azaltılması, ilerleyen aylarda taleplerin karşılanamaması gibi büyük bir sorunu da beraberinde getireceği için velilerimizin anaokulu veya kreş seçiminde geç kalmamalarını tavsiye ediyoruz.