Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali: Görevimi bırakacağım

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali: Görevimi bırakacağım

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, 'Genel Müdürlük görevimi mart ayının sonlarında yapılacak olan Genel Kurul tarihi itibarıyla bırakacağım' dedi. Bali, genel müdürlük görevi için genel müdür yardımcısı Hakan Aran'ı önerdikl

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali düzenlediği basın toplantısı ile mart ayı sonunda görevini bırakacağını açıkladı. Bali, o tarihe kadar ise görevinin başında olduğunu belirtti. Adnan Bali, uygun görülmesi durumunda ise yönetim kurulunda göreve devam edebileceğini söyledi.

 

35 yıl kuralı nedeniyle görevi bıraktığını ve bu kararın sürpriz bir karar olmadığını söyleyen Bali, “Böyle bir kural olmasaydı da ayrılmayı düşünüyordum.” ifadelerini kullandı.

 

YENİ GENEL MÜDÜR HAKAN ARAN OLACAK

 

İş Bankası’nın KAP’a yaptığı açıklamada, “Sayın Adnan Bali, resmi kurum ve yetkili kurulların da uygun görmesi halinde Genel Müdür Yardımcımız Sayın Hakan Aran’ı kendisinden sonra Genel Müdürlük görevini üstlenebilecek kişi olarak düşündüğünü açıklamıştır.” İfadesi kullandı.

 

Açıklamada, “Genel Müdürümüz Sayın Adnan Bali, Bankamızın bu yıl Mart ayında yapılacak Genel Kurulu itibarıyla Genel Müdürlük görevinden ayrılma kararı aldığını, Genel Kurul tarihine kadar görevini sürdüreceğini ve Genel Kurul irade gösterirse Yönetim Kurulu’nda göreve devam etmeyi düşündüğünü beyan etmiştir. Sayın Adnan Bali, resmi kurum ve yetkili kurulların da uygun görmesi halinde Genel Müdür Yardımcımız Sayın Hakan Aran’ı kendisinden sonra Genel Müdürlük görevini üstlenebilecek kişi olarak düşündüğünü açıklamıştır.” denildi.

 

Bali, 1986 yılında müfettiş olarak göreve başladığı İş Bankası’nda bu yıl itibarıyla 35 yılını doldururken, 10 yıldır da İş Bankası Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

 

Bali, basın toplantısını dün çıkan haberler nedeniyle yapmadıklarını, daha önceden planladıklarını belirtti.

 

HAKAN ARAN KİMDİR?

 

1968 yılında Antakya’da doğan Hakan Aran, 1990 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

 

2000 – 2001 yılları arasında Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İşletme yüksek lisans programını tamamladı. Halen İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Bankacılık Doktorası yapmakta olan Aran, evli ve üç çocuk babası.

 

1990 yılında İş Bankası’nda Yazılım Uzmanı olarak göreve başlayan Aran, 2005 yılında Yazılım Geliştirme Bölüm Müdürü oldu, 2008 yılında Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı.

 

Operasyonlardan, Dijital Bankacılıktan ve teknolojiden sorumlu olarak Banka’nın önemli dönüşüm programlarında görev alan Aran, İş Bankası Rusya YK Başkanlığı, Anadolu Sigorta YK Başkan Vekilliği, Türk Telekom YK üyeliği görevlerinde bulundu, halen SoftTech, LiveWell, GullsEye şirketlerinin YK Başkanı, Munzam Sandık Vakfı YK üyesi ve İş Bankası’nda teknolojiden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta.

 

ADNAN BALİ KİMDİR?

 

1962 yılında Gaziantep İslahiye’de doğan Adnan Bali, 1986 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu.

 

Aynı yıl İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Stajyer Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlayan Sayın Bali, 1994 yılında Müdür Yardımcısı olarak Fon Yönetimi Müdürlüğü’ne atanmıştı.

 

Aynı Müdürlükte 1997 yılında Birim Müdürlüğüne, 1998 yılında Bölüm Müdürlüğüne yükseltilen Sayın Bali, 2002 yılında Şişli Şubesi Müdürü, 2004 yılında ise Galata Şubesi Müdürü olarak atanmıştı..

 

30 Mayıs 2006 tarihinde Genel Müdür Yardımcılığına yükseltilen Adnan Bali, 1 Nisan 2011 tarihinde İş Bankası’nın 16. Genel Müdürü olarak atanmıştı.