Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Hekim Vekillere Soru Önergesi!

Hekim Vekillere Soru Önergesi!

COVID-19’un meslek hastalığı kabul edilmesine dönük mücadelesini sürdüren Türk Tabipleri Birliği (TTB) meslek hastalığı ve vazife malullüğüne ilişkin hazırladığı soruları hem Sosyal Güvenlik Kurumu’na yanıtlanması istemiyle gönderdi hem de ilgili bakanlara yöneltilmesi amacıyla TBMM’deki hekim milletvekillerine iletti.

 

Hekim milletvekillerinin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle sunduğu önergelerde şu sorular yer aldı:

 

- Sosyal Güvelik Kurumu’na 11 Mart 2020 tarihinden bu yana sağlık çalışanları tarafından COVID-19 kaynaklı yapılan başvuru sayısı kaçtır?

- Sosyal Güvenlik Kurulu incelemesi sonucunda illiyet bağı belirlenerek vazife malullüğü veya meslek hastalığı kararı verilen sağlık çalışanı sayısı kaçtır? Reddedilen başvuru sayısı kaçtır? Reddedilen başvuruların gerekçesi nelerdir?

- Vazife malullüğü maaşı bağlanan memur statüsündeki sağlık çalışanlarının sayısı kaçtır?

- Halihazırda SGK’ye taleplerinin reddi nedeniyle dava açan sağlık çalışanı sayısı kaçtır?

- SGK Yüksek Sağlık Kurulu’nun COVID-19’u meslek hastalığı olarak kabul etmesinin önünde yasal bir engel var mıdır? Varsa bunun giderilmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır?

- Sosyal Güvenlik Kurumu iş müfettişliği tarafından kamu ve özel tüm sağlık kuruluşlarında COVID-19 pandemisine uygun çalışma koşullarının sağlanıp sağlanmadığına dair denetimler yapılmakta mıdır? Denetimler yapılmış ise belirlenen uygunsuzluklar hakkında işlem tesis edilmiş midir? Bir işlem tesis edilmedi ise SGK’nin görevi ihmaline ilişkin herhangi bir yaptırım uygulanmış mıdır?

 

SORU ÖNERGELERİ İÇİN TIKLAYINIZ