Gaziantep’te o partide istifa depremi!

Gaziantep’te o partide istifa depremi!

Gaziantep’te o parti de istifa depremi! İl Başkanı dahil 41 kişi istifa etti...

Vatan Partisi’nin önde gelen isimlerinden Mehmet Bedri Gültekin’in istifasının ardından partide istifa depremi yaşanıyor. Gaziantep’te partinin il başkanıyla beraber 41 üyesi, yayımladıkları bir bildiriyle Mehmet Bedri Gültekin’in istifasıyla sonuçlanan disiplin sürecindeki hukuksuzluklar ve ‘lider fetişizmi’ nedeniyle hareketten ayrıldıklarını duyurdu.

Doğu Perinçek’in Genel Başkanı olduğu Vatan Partisi’nde, partinin önde gelen isimlerinden Mehmet Bedri Gültekin’in disiplin sürecinde baş gösteren ‘lider fetişizmi’ nedeniyle 41 kişi istifa ettiklerini açıkladı. İstifa metninde, “Bir devrimcinin Vatan Partisi saflarında yapacağı bir şey kalmamıştır” denildi.

Vatan Partisi Gaziantep İl Örgütü kamuoyuna duyurduğu istifa metninde şu ifadelere yer verdi: “Bizler çeşitli tarihlerde Vatan Partisine üye olmuş kişileriz. Geçen bu sürede Partimiz saflarında gücümüz ölçüsünde mücadele ettik. İyi günlerimizde sevindik, zor günleri birlikte aştık. Çok güzel dostluklar edindik. Bilimsel sosyalizmi kendimize rehber edinerek Partimiz ilkelerine, tüzük ve programına hep bağlı kaldık.

Sayın Doğu Perinçek önderliğinde Ülkemiz adına önemli başarılar kazandık. En baskıcı dönemlerde dahi hep öne atıldık. Mücadele örgütledik, mücadelelere önderlik ettik. Millete moral depoladık. Partimizin her çalışmasında bulunduk. Bunları kendimize yeterli görmedik. Kemalist Devrimi tamamlamak ve sosyalizmi kurmak hedefinden ayrılmadık. Bu çalışmaları kişilerin kahramanlığı olarak değil, Parti önderliğinin başarısı olarak kabul ettik.

Ergenekon tertibinin çökmesi ile birlikte Türkiye, yani bir döneme girdi. Türkiye’nin mecburiyetleri, ABD’nin Ülkemizi bölme girişimine , PKK ve FETÖ terör örgütlerine karşı mücadeleyi gündeme getirdi. Toplumun her kesimindeki mücadele isteği çıplak gözle görülür hale geldi. Haklı olarak asker, sivil her kesimden önder kadrolar Partimizde toplanmaya başladı. Görülmemiş genişlikte bir kadro birikimi sağlandı. Gelenler dost tavsiyeleriyle değil, bilinçli olarak, mücadele etmek için gelmişlerdi. Geldikleri partinin Türkiye’ye uygun bir programı ve bu programı hayata geçirmek isteyen sağlam bir önderliği ve kadroları vardı.

Ne yazık ki Parti, bu sürece doğru önderlik edemedi ve bu birikimi kucaklayamadı. Yeni duruma uygun politikalarını kadrolarına ve üyelerine kavratamadı.Ak Parti’nin Suriye konusundaki yanlış siyaseti, laiklik karşıtı tavır ve davranışları bir yana, HDP’nin kapatılması konusunda kılını kıpırdatmayan tutumuna karşı tek cümle edilmedi. Partinin önderliği gölgelendi. Bizim başarılarımız Ak Parti’nin hanesine yazılırken, Ak Parti’nin yanlış uygulama ve siyasetleri eleştirilmediği için geniş kitleler nezdinde Partinin haksız yere suçlanmasına neden oldu. Bu süreç binlerce üyemizin partiden kopmasına neden oldu. Bu konuları eleştiren, fikir üretmeye çalışan arkadaşlarımız parti düşmanı, istifaların nedeni olarak gösterilerek hain , en sonunda da Biden’cı ilan edildi. Parti içerisinde hayali düşmanlar üretildi. İki çizgi mücadelesi adı altında partinin önüne konulan ve kabul edilmesi istenen MKK rapor taslağı metninin (karşı düşünceye kendini ifade hakkı tanınmadan) kayıtsız şartsız onaylanması istendi.

Partiye yerleşen bu önderlik anlayışının en çarpıcı örneğini son 16-17 Ocak 2021 tarihlerinde toplanan MKK toplantısına yaşadık. Parti içerisinde “ iki çizgi” mücadelesi adı altında bir linç ve itibarsızlaştırma kampanyası başlatıldı. Bu kampanyanın hedefi ise partinin hatalarını eleştiren, yeni fikirler üretmeye çalışan arkadaşlar Sayın Mehmet Bedri GÜLTEKİN’in şahsında hedef alınarak “Vurun abalıya” mantığı ile iş çığırından çıkarıldı. Vatan Partisi’ ne yakışmayacak cümleler, bel altı vuruşlar, ailesini hedef alan yakışıksız söylemler ortalığa döküldü. Ne yazık ki bu işin başını da Genel Başkan çekmektedir. “Birbirimize karşı söylemlerimiz gül yaprağından daha ağır olmamalı” tavrımız unutuldu.

Parti Organlarının kararına uymamakla suçlanan Sayın M.Bedri GÜLTEKİN hakkında Merkez Disiplin Kurulu’nun aldığı karar bizzat Genel Başkan’ın direktifi ile Partiye ihanet, komplo ve tertip olarak nitelenerek Genel Kurultayca seçilen bir organın kararı Parti hukukuna aykırı olarak yok sayılmıştır.

Gaziantep İl Örgütü olarak iki seçim döneminde ilimizden milletvekili adayı gösterdiğimiz Sayın M.Bedri GÜLTEKİN ile birlikte çok başarılı seçim kampanyası yürüttük.Şimdi karşı olduğu iddia edilen “HDP kapatılsın” talebinin de yer aldığı bildiriyi 40.000 adet Gaziantep’te ve Arif Doğan’ın isteği üzerine arkadaşlarımızı yolladığımız Şanlıurfa’da hatta Kilis’te dağıttık.Bizce bu durumda Sayın M.Bedri Gültekin’in HDP kapatılsın kararına karşı çıktığı iddiası havada kalmaktadır.

Uzun bir dönem birlikte çalıştığımız Sayın Mehmet Bedri GÜLTEKİN’nin ağzından iddia edildiği gibi ne böyle bir söylem duyduk,ne de yazılarında ve kitaplarında bir tek cümle okuduk.

Bir Devrimci Parti kendine güvenmeli. Farklı düşünceler bastırılmamalı,canlı bir tartışma ortamı teşvik edilmelidir. Fikirler devrimci gelenek ve ahlaka uygun olarak tartışılmalı. Parti içinde oluşan bu tepkiler hoş olmayan cümlelerle geçiştirilmemeli ,bastırılmamalı.Yeniden,yeniden üzerinde düşünülmeli.Unutmayalım,hepimiz bu topraklardan besleniyoruz. Bu duygu ve niyetle VATAN PARTİSİ’NDEN İSTİFA EDİYORUZ.” Denildi.(gazianteppusula)

 

 

İşte istifa edenlerin listesi

 

Murat SOYCAN İl Başkanı

Hüseyin ESENDEMİR İl Sekreteri

Günnur ÜNVERDİ İl Saymanı

Hasan Ertin İl Yönetim Kurulu Üyesi

Fahrinüsa Güney YEL İl Yönetim Kurulu Üyesi

Seyyale ERGÜN İl Yönetim Kurulu Üyesi

Ali Yakar ASLAN İl Yönetim Kurulu Üyesi

Harun KARACA Şehitkamil İlçe Başkanı

Ahmet KURT Şehitkamil İlçe Y.K. Üyesi

Tülay İYİEKİCİ Şehitkamil İlçe Y.K. Üyesi

Cemile KANDİLLİ Şehitkamil İlçe Y.K. Üyesi

Abdullah SOYLAG Şehitkamil İlçe Y.K. Üyesi

Ali AYVAZ Şahinbey İlçe Başkanı

Ahmet ŞİMŞEK Şahinbey İlçe Y.K. Üyesi

İrfan MÜLHİM Şahinbey İlçe Y.K. Üyesi

Cemal ERCAN Genel Kurul Delegesi

Şenel GÖKPINAR Genel Kurul Delegesi

Gürsel GÜZEL Genel Kurul Delegesi

Emre KARKINER İl Disiplin Kurulu Başkanı

Zahide ESENDEMİR İl Disiplin Kurulu Sekreteri

Hasan GÖKAY Üye

İnci GÜZEL Üye

Fazilet İĞDE Üye

Abdullah ERGÜN Üye

Serap ARSLAN Üye

Zeliha AYVAZ Üye

Mustafa Kemal ESNDEMİR Üye(Hüseyin oğlu)

Mustafa Kemal ESNDEMİR Üye(Adnan oğlu)

Aliye ÜNVERDİ Üye

Arzu AYGÜN Üye

Mehmet SOYCAN Üye

Erhan DOĞAN Üye

Mehmet KELEŞ Üye

Bilim KARKINER Üye

Ali AYDIN Üye

M.Ali ARICI Üye

Mustafa Feridun KAROĞLU Üye

Özer SABAY Üye

Ziya GÖKALP Üye

Elif KURT Üye

Zeliha KURT Üye