Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Gaziantep’te İntiharlar Arttı!

Gaziantep’te İntiharlar Arttı!

Ekonomik sorunlar ve işsizlikle birlikte intihar olaylarının arttığına dikkat çeken CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıdı.

Ekonomik sorunlar ve işsizlikle birlikte intihar olaylarının arttığına dikkat çeken CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıdı.

Sadece 10 ayda 1 milyonun üzerinde vatandaşın, esnafın, sanayicinin, işadamının icralık olduğunu, vatandaşın çaresizlik yüzünden intihar ettiğini dile getiren Yılmazkaya, “Bu intiharlarda AKP’nin vebali büyük” ifadelerini kullandı.

2002 yılından 2019 yılına kadarki AKP İktidarları döneminde intihar vakalarının yüzde 50 oranında artığını ifade eden Yılmazkaya, Sadece 10 ayda 1 milyonun üzerinde vatandaşın, esnafın, sanayicinin, işadamının icralık olduğunu bu yaşanan ekonomik sıkıntılar yüzünden çaresiz kalan vatandaşın intihar ettiğini belirtti.

AKP İktidarın, Suriyelilere harcanan paranın ancak 50’ide 1’ini kendi vatandaşlarımıza ayırdığına dikkat çeken Yılmazkaya, Suriyelilere 40 milyar dolar harcayan hükümetin işsizlik ve borç batağında olan insanımıza bütçeden sadece 5,5 milyarlık yardım ayırmasının asla yeterli olmadığını dile getirdi.

Ekonomik sorunlar ve işsizliğin tetiklediği intiharlarla ilgili TBMM’de konuşan Yılmazkaya şu ifadelere yer verdi;

“Ekonomik sıkıntıların ve salgın döneminin yarattığı karamsar tablodan dolayı ümitleri tükenen, intihar eden insanların artığı, gençlerimizin karamsarlığa sürüklendiği, şiddet olaylarının patladığı, vatandaşın geleceğe kaygıyla baktığı bir dönemdeyiz. 

Sadece 10 ayda 1 milyonun üzerinde vatandaşın, esnafın, sanayicinin, işadamının icralık olduğu bu süreçte vatandaş çaresizlik yüzünden intihar ediyor!

İşsizlik ve borç batağında olan insanımıza İktidarın bütçesinden sadece 5,5 milyarlık yardım yeterli olmamıştır.” 

Gaziantep’te İntiharlar Arttı!

Sanayi ve ticaret kenti olan Gaziantep’teki intihar olaylarına dikkat çeken Yılmazkaya, hükümeti uyararak, gerekli önlemleri almak için çözüm odaklı politikalar üretmeye davet etti.

Yılmazkaya, “Maalesef, işsizlik ve borç batağı içinde olan vatandaş psikiyatri ilaçlarıyla ayakta durmaya çalışıyor.  Sadece son bir haftada Gaziantep’te işsizlik ve borç yüzünden birçok kişi intihar etti, etmeye de devam ediyor!

Geçtiğimiz günlerde;

Belediye binasının önünde işsizlik yüzünden kendini yakmak isteyen vatandaşımızdan sonra, Şahinbey İlçesinde 5 çocuk babası 59 yaşındaki bir vatandaşın yaşadığı maddi sıkıntı sonrası işyerinde kendini asarak intihar etmesi, ekonomide yaşanan sorunların yansımasıdır.

Ekonomideki olumsuzluklar nedeniyle ülkemizde ve Gaziantep’te de artan şiddet ve intihar olayları için hükümeti uyarıyor, gerekli önlemleri almak için çözüm odaklı politikalar üretmeye davet ediyorum…”