Gaziantep'te iki okulda koronavirüs paniği!

Gaziantep

2020-2021 eğitim öğretim yılının başlayacağı gün olan 21 Eylül tarihine 2 hafta kala, Eğitim Sen, uzaktan telafi eğitimleri ile başlayan yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde Covid-19 görülen okul sayısını 172 olarak açıklad

2020-2021 eğitim öğretim yılının başlayacağı gün olan 21 Eylül tarihi yaklaştıkça okulların nasıl açılacağı, eğitimin nasıl devam edeceği de merak ediliyor. Salgının geldiği aşamanın eğitim emekçilerini kaygılandırdığı belirtilen Eğitim Sen açıklamasında, “Son olarak Sağlık Bakanlığı’nın YÖK Başkanlığı’na üniversitelerin 2020-2021 sonbahar döneminde derslerin uzaktan yapılması önerisinde bulunması durumun ciddiyetini olduğu gibi ortaya koymaktadır” denildi.

 

Salgınla mücadele yönetiminde şeffaflığın önemine vurgu yapılan açıklamada, Eğitim Sen’in bilgileri paylaşması ile ilgili eleştirilere de yanıt verildi:

 

“Eğitim Sen kendisine ulaşan bilgileri paylaşarak bilgiye sahip olmada eşitlik ve salgınla mücadelenin gerçek bilgi üzerine inşa edilmesini sağlamaktadır. Eğitim Sen eğitim emekçilerinin, öğrencilerin ve velilerin kendilerini doğrudan ilgilendiren bir konuda bilgiye ulaşma hakkına katkı sağlamaktadır. Eğitim Sen topluma karşı sorumluluğu olduğunu düşünen bir sendikadır. Salgına karşı eğitim kurumlarında alınan önlemlerin yetersizliği açıktır. Salgından etkilenen eğitim kurumlarının isimlerinin yayınlanması ile Eğitim Sen kamuoyunda farkındalık oluşturmakta, toplumsal duyarlılığı artırmaktadır. Bu şekilde sendikamız önlem alınması konusunda katkı sunmayı hedeflemektedir. Eğitim Sen salgından etkilenen eğitim kurumlarının isimlerini yayınlayarak MEB ve Sağlık Bakanlığı ile bu iki bakanlığın il müdürlüklerini önlem alması gereken kurumlara işaret etmekte, odaklanılması gereken alanlara işaret etmektedir.”

 

Açıklamada, uzaktan eğitimle ilgili yasaşanan sorunlara da yer verildi:

 

“Uzaktan eğitime erişim, yapılacak eğitimin içeriği, kullanılacak ders içerikleri, uzaktan eğitimle ilgili yapılacak düzenlemeler zaman kaybetmeden tartışmaya açılarak hızlıca en temel sorunlara çözüm üretilmeye çalışılmalıdır. Önümüzdeki günlerde sendikamız Eğitim Sen tüm bu konuları tartışmaya devam edecek, öneri ve eleştirilerini kamuoyu ile paylaşmayı sürdürecektir.”

 

Eğitim Sen tarafından Covid-19 pozitif vaka görüldüğü öne sürülen 172 eğitim kurumu ise bugün (7 Eylül) itibariyle şöyle:

 

Gaziantep Şahinbey Nesrin Mehmet İ.O.

 

Gaziantep Şahinbey Şehit Karayılan İ.O.