Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Gaziantep’te Günlük 600 Vaka 40 Ölü!

Gaziantep’te Günlük 600 Vaka 40 Ölü!

Gaziantep’in durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Edindiğimiz bilgilere göre, Gaziantep’te günlük vaka sayısı 600’lerde, can kaybının ise 40’larda olduğu yönünde.

Gaziantep’in durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Edindiğimiz bilgilere göre, Gaziantep’te günlük vaka sayısı 600’lerde, can kaybının ise 40’larda olduğu yönünde. Aslına bakıldığında aşılamaların zamanında ve yeterli oranda yapılamamasından dolayı bu haldeyiz. Eğer açıklandığı gibi aşılar Aralık ayında gelseydi ve bu aşılar toplumla temas halinde çalışan kesimlere yapılsaydı yayılımının daha az olacağını düşünüyorum. Aşılama çalışmalarında yeni yeni toparlanmaya başlanıldı. İktidar, İngiltere ve diğer ülkeler gibi zamanında aşı tedarikine başlamış olsaydı, bugün aşı sıkıntısı yaşanmayacaktı. Umuyoruz ki aşı tedariki kısa süre içerisinde tamamlanarak, yaz aylarında aşılama işlemleri tamamlanmalı” dedi.

 

Gaziantep-Kilis Tabip Odası’nın açıklamasında ise,  “Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan kısmi kapanma kararının  pandemi seyrini değiştirmeyeceğini belirten Gaziantep-Kilis Tabip Odası, ” Yeni kısıtlamalar adı altında alınan önlemler de iktidarın pandemi sürecine dönük bilimdışı bir anlayışın ürünüdür. Alındığı söylenen önlemler, ölümleri durdurmayacak, sağlık çalışanlarının karşılaştığı zorlu koşulları değiştirmeyecektir. Yaşam Hakkımızdan Vazgeçmiyoruz. Ölümleri Durdurun” dedi.(gaziantepkulis. com)