Gaziantep'e aşı krizi

Gaziantep

25 Aralık Devlet Hastanesi’nde aşı randevusu verilen 450 kişi, aşı kalmadığı gerekçesiyle önce bekletilmesi ve daha sonra evine gönderilmesi tepkilere neden oldu.

Sağlık Bakanlığı Aşı Lojistik Başkanlığı’nın Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde randevu verilen 450 kişi için Şanlıurfa’dan aşı göndermesi bekleniyordu. Şanlıurfa’nın elindede aşı kalmadığının öğrenilmesi ve Planlama hatası yüzünden randevu verilen 450 kişi evine gönderilmek zorunda kaldı. Yaşanan Planlama hatası üzerine Gaziantep il Sağlık Müdürlüğü’nün Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde Adana’dan 6 bin doz Biontech aşı temin ettiği kaydedildi. 6 bin doz aşının akşam saatlerinde Gaziantep’te olacağı öğrenildi.

 

Gaziantep’te Aşı yaptıranların oranı yüzde 46

Gaziantep’te 400 bine yakın aşı için belirlenen hedef nüfustan 1. ve 2. doz aşı yaptıran kişi sayısının yüzde 46 ile 290 bin kişiyi geçtiği belirtilirken, yoğun bakım doluluk oranının yüzde 85’ler civarına çıktığı ifade edildi. Gaziantep’te en az bir doz aşı olan kişi sayısının 180 bin civarında olduğu kaydedilirken, 1. dozu yaptırıp 2. dozu bekleyen kişi sayısının 72 bin kişi olduğu belirtildi. Gaziantep’te 2. doz aşı yaptıran kişi sayısının ise 107 bin civarında olduğu belirtildi.(megahaber27)



Anahtar Kelimeler: Gaziantep'e aşı krizi